in

Ce soluții există pentru bebelușii care regurgitează?

Ce soluții există pentru bebelușii care regurgitează?

Laptele anti-reflux și anti-regurgitații reduce refulxul gastro-esofagian și regurgitațiile la bebeluși. În cele ce urmează îți vom spune mai multe lucruri despre acest tip de lapte.

Reflux gastro-esofagian: despre ce este vorba?

Primul lucru de știut: este normal ca un bebeluș să regurgiteze. Drept urmare, dacă acest lucru se întâmplă des nu ar trebui să intri în panică. Regurgitările reprezintă traducerea imaturității sistemului digestiv a copilului. 

Vorbim despre reflux gastro-esofagian în momentul în care o parte din conținutul stomacului urcă în esofag, provocând uneori durere. Refluxul gastro-esofagian survine atunci când stomacul este plin (după o masă spre exemplu) și poate fi însoțit de regurgitări sau de vărsături. Însă, refluxul gastro-esofagian se poate produce atunci când stomacul bebelușului este gol: conținutul acid dins stomacul bebelușului urcă spre esofag, ceea ce poate fi extrem de dureros – și poate duce la unele complicații precum o inflamare a esofagului.

Care sunt simptomele refluxului gastro-esofagian?

Simptomele tipice sunt următoarele:

  • Bebelușul regurgitează mult după fiecare biberon de lapte;
  • Bebelușul prezintă semne dureroase între biberoane (este irascibil, plânge, nu suportă să fie atins pe burtică sau să fie masat);
  • Poate fi mai agitat decât de obicei și să plângă în momentul în care îl hrănești, poate suferi de tulburări de somn sau chiar de otită;

Laptele anti-reflux: cum funcționează?

Cele mai citite articole

Un lapte anti-reflux cum este laptele praf Hipp este necesar dacă bebelușul regurgitează des. Acest tip de lapte funcționează, conform specialiștilor, datorită unei legi fizice universale: atunci când punem apă într-o sticlă și o punem în poziție culcată fără să o închidem, lichidul se scurge. În schimb, dacă lichidul este mai dens, mai gros, nu se scurge atât de mult.

Laptele anti-reflux este îmbogățit cu amidon de porumb, cu tapioca sau cu lapte de roșcove pentru a-i oferi o consistență mai groasă, mai vâscoasă. Este un tip de lapte recomandat de medicul pediatru bebelușului care suferă de reflux gastro-esofagian. Se poate găsi atât în farmacie cât și pe rafturile supermarketurilor. 

Poate fi recomandat de farmacist sau de mediul pediatru. Cu un conținut de amidon mai ridicat decât laptele praf clasic, permite calmarea refluxului gastro-esofagian și regurgitațiilor. Nu este mai caloric decât laptele clasic. Însă, contrar ideilor preconcepute, nu îl ajută pe bebeluș să doarmă mai bine. Drept urmare, este inutil să înlocuiești laptele obișnuit cu laptele anti-reflux în speranța că bebelușul va reuși să se odihnească mai bine.

Cele mai citite articole

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Haine de blana pufoase si in tendintele modei

Poate fi camera spion proba in instanta?