in

Centrala termică pe gaz – cel mai avantajos mod de încălzire actual?

Una din cele mai populare şi mai moderne modalităţi de încălzire la momentul actual, atât în apartament cât şi în casă, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural este centrala termică pe gazExistă mai multe modalităţi de încălzire disponibile pe piaţă, dar şi mai mulţi factori decizionali care fac referire la alegerea celei mai bune opţiuni de încălzire a casei lor.

Cum funcţionează centrala termică pe gaz?

Centrala termică pe gaz are un principiu destul de simplu de funcţionare. Acest sistem este cunoscut ca fiind “sistem umed” în care un cazan pe gaz încălzeşte apă, asigurând ulterior încălzirea prin radiatoare şi apă caldă menajere prin robinetele din casă.

Concret, boilerul cu gaz are sursa continua de gaze naturale ce ajung în el prin intermediul unei ţevi conectată la o conductă de gaze. Jeturile de gaze sunt ulterior direcţionate către o ţeavă ce conţine apă rece pe care o încălzesc până la valoarea de 60 de grade C. Conducta de apă este doar o mică secţiune dintr-un circuit continuu ce trece prin fiecare radiator şi revină înapoi în cazan.

Pe măsură ce apa curge prin radiatoare, aceasta conferă căldura şi încălzeşte fiecare cameră pe rând. Cazanul păstrează focul pentru a menţine apa la o temperatură suficient de mare pentru a încălzi casă. Nu în ultimul rând, este folosită o pompă electrică pentru direcţionarea fluxului de apă în jurul circuitului conductelor şi radiatoarelor.

Avantajele tehnologiei de încălzire cu gaz

Eficienţa neobişnuit de mare, chiar de peste 100% este primul şi principalul avantaj conferit de aceste dispozitive de încălzire cu gaz. Însă lista avantajelor cazanelor cu condensare este impresionantă şi nu se opreşte aici, incluzând:

·  dimensiunea şi greutatea corespunzătoare, care permite amplasarea lor cu uşurinţă în apartamente cu un spaţiu limitat;

·  economie de combustibil;

Cele mai citite articole

·  zgomot redus;

·  reducerea tuturor emisiilor nocive graţie aspectului şi caracteristicilor ecologice cu 70% mai ridicate decât omologii tradiţionali pe gaz;

·  temperatura scăzută a gazelor arse care permite instalarea unor coşuri de fum ieftine şi uşor de instalat, comparativ cu coşurile din oţel clasic.

Ce trebuie să iei în considerare la achiziţionarea unei centrale termice pe gaz şi a unui cazan cu condensare

Înainte de a lua în calcul o asemenea investiţie, este important de ştiut că în unele situaţii, se vor confrunta cu magnetita, dar şi cu alte defecţiuni dacă îngrijirea nu este făcută în mod corespunzător. Este important ca înainte de a face achiziţia, să se aleagă un dispozitiv care să garanteze funcţionarea neîntreruptă pe toată durata de viaţă, să crească confortul de funcţionare şi să aibă următoarele caracteristici:

·  puterea dispozitivului ales trebuie să aibă o valoare optimă care poate fi calculată în funcţie de zona casei şi înălţimea tavanelor, dar şi de calitatea izolării locuinţei;

·  numărul de circuite. Un cazan cu dublu circuit este recomandat în casele în care locatarii consuma foarte multă apă caldă. Este important de ştiut că puterea echipamentelor cu două circuite nu depăşeşte 24 kW;

·  consumul de combustibil care depinde de puterea echipamentului, dar şi de eficienta acestuia şi sarcina alocată sistemului de încălzire.

Cele mai citite articole

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Importanţa Unei Agende Personalizate, Chiar Dacă Lucrezi De La Domiciliu

Care este durata de viaţă a unei anvelope de vară şi când este necesar ca aceasta să fie schimbată?