in

Cand este nevoie de o semanatoare?

Semanatoarea este unul dintre acele utilaje agricole fara de care ar fi foarte greu sa se insamanteze terenurile de dimensiuni mari. In acest sens, cei care vor sa cumpere semanatoare trebuie sa tina cont de toate aspectele care fac ca acest dispozitiv sa fie util. Dar cand este de fapt nevoie de o semanatoare si ce face aceasta?

Care este scopul pentru care se utilizeaza o semanatoare?

Semanatorile de mari dimensiuni, care sunt remorcate de tractoare sunt foarte ine cunoscute si sunt intalnite de toti cei care calatoresc, fiind vazute pe campuri in sezon de semanat. O categorie foarte mare de agricultori si fermieri folosesc semanatoare pentru a planta pe suprafete de dimensiuni mari sau medii, insa sunt si persoane care folosesc semanatoare pentru suprafete ici. Legumicultorii care au solarii sau care au sere sunt cei direct interesati de toate utilajele de semanat de dimensiuni mici, care ar putea fi manevrate manual si care ar putea opera in spatii reduse ca si dimensiune. 

Cele mai citite articole

Exista semanatori plante prasitoare care pot fi folosite atat manual cat si cu ajutorul tractorului, in functie de modelul ales. Chiar daca semanatul pe suprafete mici se poate executa si manual, apelarea la semanatoare este cu siguranta o investitie care va economisi constant timpul, dar si toate eforturile care sunt dedicate unei astfel de operatiuni agricole. 

Tinand cont de eficienta, este posibil ca un teren mic sa nu justifice utilizarea unor echipamente profesionale de dimensiuni foarte mari sau de mare capacitate. In cazul acesta, de cele mai multe ori se vor folosi distribuitoare si plantatoare de seminte manuale sau utilaje tractate de dimensiuni mici, care sunt ideale din punct de vedere al costurilor.

Terenurile agricole ceva mai dificil de plantat sau care au un relief accidentat, fac sa fie imposibila manevrarea tractoarelor. Aceste scenarii de lucru sunt un cadru perfect in care sa fie aleasa o semanatoare manuala care poate sa reduca foarte mult volumul de munci agricole care sunt necesare pentru a cultiva aceste suprafete. De aceea, este important sa fie aleasa cea mai potrivita semanatoare pentru tipul de teren semanat.

Cele mai citite articole

Scris de admin

Fascinanta origine a terapiei prin mesaj

3 beneficii ale vanatorii