in

Fascinanta origine a terapiei prin mesaj

Dacă ești pasionat de tehnica masajului și te gândești să urmezi un curs masaj pentru a putea activa ca profesionist, ar trebui să știi câteva lucruri despre originile masajului.

Practica folosirii masajului ca metodă de vindecare derivă din obiceiuri și tehnici înrădăcinate în istoria antică. Civilizațiile din Est și Vest au descoperit că masajul putea vindeca rănile, ameliora durerile și preveni și vindeca bolile. În plus, ajuta la reducerea stresului și aducea o relaxare profundă.

Terapia prin masaj a început ca un sistem sacru de vindecare naturală. După mai multe schimbări, masajul a cunoscut o renaștere în timpurile moderne. Astăzi, terapia prin masaj este o metodă de vindecare holistică foarte respectată, practicată în întreaga lume.

Iată cum masajul a evoluat, ajungând astăzi o practica relaxantă și terapeutică:

O formă de masaj apare în India

  • Masajul a început să fie practicat în jurul anului 3.000 î.Hr., posibil mai devreme.

Ayurveda este un sistem medical holistic tradițional din India, considerat a fi de origine divină și transmis oral de-a lungul generațiilor. Medicina ayurvedică reprezintă sistemul de cunoștințe medicale indiene care provine din textele sacre ale Vedelor. Clarvăzătorii antici și oamenii de știință au dezvoltat acest sistem bazat pe secole de studii, experimente și meditații.

Texte care detaliază principiile și practicile ayurvedice au fost scrise cândva între anii 1500 și 500 î.Hr. Pe baza acestor texte, Ayurveda a fost adoptată pe scară largă în India și Asia de Sud-Est.

Cele mai citite articole

Ayurveda consideră că indivizii se simt rău și se îmbolnăvesc atunci când părăsesc armonia mediului lor. Pentru a-și trata aceste probleme, indivizii trebuie să-și restabilească echilibrul mental și fizic natural prin regăsirea armoniei între ei și lumea din jurul lor. În acel moment, ei pot începe să se vindece în mod natural.

Pe baza dezechilibrelor de sănătate ale pacientului, a constituției și a perioadei anului, Ayurveda recomandă cum să folosești cele cinci simțuri pentru a interacționa cu mediul înconjurător pentru a crea echilibru. Tratamentele în Ayurveda includ dieta și plante medicinale, aromoterapie, terapia prin culoare, terapia cu sunet și terapia tactilă (adică masajul).

Mărturii ale culturii masajului apar în Egipt și China

  • Masajul a început să se practice între anii 3000 și 2500 î.Hr

Cele mai vechi mărturii scrise despre terapia prin masaj au fost descoperite în Egipt și China. Picturile din mormintele din Egipt înfățișează indivizi „frământați” de alții.

Mai mult, egiptenii sunt creditați cu crearea reflexoterapiei în jurul anului 2500 î.Hr. În cadrul reflexoterapiei, practicantul aplică presiune asupra anumitor puncte sau zone reflexe de pe picioarele și mâinile cuiva. La rândul său, cel care beneficiază de reflexoterapie experimentează efecte benefice asupra zonelor corpului care se conectează la zonele atinse.

În China, textele care documentează beneficiile medicale ale terapiei prin masaj datează aproximativ din anul 2700 î.Hr. Tradiția chineză a terapiei prin masaj a fost dezvoltată din expertiza și metodele combinate ale medicilor din medicina tradițională chineză, practicanților de arte marțiale, budiștilor și taoiștilor care considerau atingerea ca fiind esențială pentru antrenamentul lor spiritual de yoga, și ale laicilor care ofereau masaje pentru relaxare.

Metodele de masaj chinezesc au la bază principiul că bolile și afecțiunile apar din cauza unei deficiențe sau a unui dezechilibru energetic la nivelul sistemului fiziologic. Prin masaj și alte tehnici corporale, energia curge mai armonios, permițând corpului să se vindece în mod natural.

Alte tehnici care completează masajul includ Tui Na, amno, acupunctura și presopunctura. Practicienii pot completa tratamentele de masaj cu remedii pe bază de plante, terapie dietetică și recomandări de exerciții fizice.

Cele mai citite articole

Scris de admin

Bateria masinii – cum functioneaza?

Cand este nevoie de o semanatoare?