in

3 beneficii ale vanatorii

Vanatoarea este o activitate clasica care ofera divertisment si mancare. Aceasta activitate poate fi practicata in grup sau singur cu echipament de vanatoare necesar. Ofera beneficii semnificative care merita explorate. 

Preistorie

Omul vaneaza de cand a putut sa faca unelte pe care sa le foloseasca drept arme, adica de mai bine de un milion de ani. De-a lungul preistoriei, vanatoarea a fost esentiala pentru hrana deoarece dieta sa cu carne a fost foarte importanta pentru o lunga perioada de timp.

Populatiile preistorice practicau vanatoarea aproape monospecifica (mamut, ren) in asa masura incat unii autori s-au referit la vanatoarea specializata. Se pare ca vanatorii-culegatori si-au urmat vanatul, mergand vara spre nord si intorcandu-se spre sud pentru a beneficia de o clima mai blanda iarna. 

Aceasta practica a incurajat un nomadism pe care l-au practicat pana de curand inuitii si anumite triburi amerindiene, dar care practic nu mai exista, animalele mari (cu exceptia pasarilor migratoare) fiind de altfel total limitate in miscarile lor de o fragmentare tot mai mare a eco-peisajului, in principal din cauza fragmentarii peisajului prin infrastructura de transport (autostrazi, locuri imprejmuite, canale cu maluri impracticabile etc.).

Cele mai citite articole

La origine, vanatoarea este o sursa de hrana din carne, dar si de diverse resurse precum piele, blana, corn, coarne, os, tendoane, dinti etc. In regiunile arctice, pentru inuiti, a fost pana acum cateva decenii singura sursa de hrana in afara de pescuit.

Descopera 3 avantaje de a practica vanatoarea

  • Mananci bine  

Acesta este primul avantaj al vanatorii. Ofera hrana si tocmai din acest motiv multi oameni o practica. Cand un vanator pleaca la vanatoare si se intoarce cu mainile goale, nu este fericit. Deci scopul lui este sa ajunga acasa cu carne. De remarcat faptul ca calitatea acestei carni este buna. Pentru cei care stiu, vanatul se hraneste cu alimente naturale. Carnea sa este asadar sanatoasa si benefica pentru sanatate. De remarcat ca carnea de la vanatoare are un continut scazut de grasimi.

  • Dezvoltati rabdarea

Practicarea vanatorii face posibila dezvoltarea anumitor calitati precum rabdarea. Intr-adevar, este posibil sa vanezi zile intregi. Atata timp cat vanatorul nu si-a capturat prada, este rabdator si tacut. El da dovada de vigilenta si atentie. Astfel, oamenii nerabdatori se vor plange intotdeauna de sedintele lor nereusite. Vanatoarea face posibila adaptarea la diverse situatii. Sa arati rabdare te protejeaza de frustrarile care decurg din nemultumire.

  • Practicarea exercitiilor fizice

Pentru a practica vanatoarea, trebuie sa fii pregatit sa faci exercitii fizice. Desi este adevarat ca vanatorii petrec mult timp stand asteptand, adevarul ramane ca consuma energie. In fiecare zi isi ascuti armele si fac pregatirile necesare. Aceasta este o activitate care iti permite sa fii rezistent.

Pe scurt, vanatoarea ofera beneficii considerabile precum alimentatia, dezvoltarea rabdarii si practicarea exercitiilor fizice.  

Cele mai citite articole

Scris de admin

Cand este nevoie de o semanatoare?

8 calități pe care trebuie să le aibă un bun instalator