in

Table interactive – mai multa motivatie in clasa cu media digitala!

Tabla interactiva din scoli este deosebit de utila atunci cand nu este principala atractie, ci este pur si simplu folosita ca un ajutor suplimentar extrem de flexibil. Cu table interactive ai posibilitati suplimentare pentru vizualizarea unui design dinamic, multimedia si motivant in lateral. Dotarea salilor de clasa cu table interactive este in prezent obiectivul principal. 

In Marea Britanie au facut parte de multa vreme din echipamentul standard al scolilor. Tablele interactive inlocuiesc din ce in ce mai mult, bine-cunoscutele table cu creta. De ce? Pentru ca si scolile trebuie sa tina pasul cu digitalizarea, iar tablele digitale au un potential enorm in clasa. 

Dar scolile nu sunt singurele care beneficiaza de aceasta noua tehnologie, deoarece tablele interactive sunt ideale pentru toate tipurile de prezentari. La universitate, la serviciu, la ateliere, in salile de conferinte etc. 

Inainte de a afla avantajele acestor dispozitive, trebuie sa stii mai intai, ce este o tabla interactiva. Probabil stii ce este o tabla magnetica de scris. Este o tabla alba pe care scrii cu markere speciale. Cu o tabla interactiva poti face mult mai multe. 

Cele mai citite articole

De aceea este cunoscuta si ca „smartboard”. Practic, o tabla interactiva nu este altceva decat un ecran mare de computer, pe care il poti opera cu degetul si pe care poti scrie cu un marker. O astfel de tabla electronica este conectata la un computer si are un proiector integrat. 

Ce poate face o tabla interactiva? 

Poti scrie pe ea, poti muta obiecte, poti marca si adauga si de asemenea, poti salva continutul pe tabla in orice moment imprimandu-l direct. Acest lucru faciliteaza mult pregatirea si urmarirea materiei, in special pentru profesori. Si nu numai profesorii, ci si elevii si studentii beneficiaza in multe feluri de pe urma utilizarii unei table interactive in sala de clasa. 

Continutul de invatare poate fi bine structurat si prezentat mai clar pe o tabla interactiva. In plus, prezentarea poate fi actualizata in orice moment si completata cu note. Succesul in invatare este cel mai mare atunci cand elevii invata impreuna si sunt utilizate tehnologiile in acest proces. O tabla interactiva permite atat lucrul impreuna la material si utilizarea media digitala. Iar tablele interactive au multe alte avantaje. 

Cel mai mare potential al tablelor interactive consta in vizualizarea imbunatatita: cu tabla digitala, subiectul poate fi bine structurat si proiectat intr-un mod atragator. Poti alege dintre multe fonturi, culori si orientari diferite pentru a pregati materialul in mod clar. In plus, elementele de text si imagine pot fi modificate si mutate in orice moment, si acest lucru este distractiv si motivant pentru copii. 

Acesta este modul in care iti mentii elevii implicati si te asiguri ca ei tin evidenta lucrurilor. O tabla interactiva ofera spatiu nelimitat. Cu o tabla cu creta e diferit. Cand este plina, trebuie sa stergi ceva. Acest lucru nu este necesar cu o tabla interactiva, deoarece poti muta sau reduce continutul in orice moment, fara a-l pierde.

Cele mai citite articole

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ai nevoie de o centrală termică? Iată cum o poți alege pe cea potrivită nevoilor tale!

Cursuri Digital Marketing – Baza marketingului digital