in

Ai nevoie de o centrală termică? Iată cum o poți alege pe cea potrivită nevoilor tale!

Când vine vorba despre alegerea sistemului de încălzire a locuinței, oamenii sunt adesea nehotărâți, acestă decizie fiind dificil de luat din cauza numeroaselor variante dintre care aceștia pot alege.

Totuși, cea mai populară soluție de încălzire a locuinței este centrala termică. Dar și aceasta se găsește într-o mare varietate de tipuri și modele, astfel că încă mai pot exista aspecte pe care oamenii nu le cunosc despre acestea. Deci, alegerea potrivită locuinței și nevoilor lor poate fi, in continuare, dificil de luat. 

Ce tipuri de centrale există?

Principalele categorii de centrale termice se stabilesc în funcție de tipul de combustibil folosit, în general, acesta fiind reprezentat de gaze, combustibil solid – lemne, peleți – sau electricitate. O gama foarte variată de astfel de sisteme de încălzire este disponibilă în magazinul online Aleroma

Dintre acestea, cea mai populară este centrala termică pe gaz, fiind unul dintre cele mai ieftine și eficiente sisteme de încălzire a locuinței, mai ales cele mai recente modele. În plus, aceasta poate produce și apă caldă menajeră. 

Cele mai citite articole

În ceea ce privește avantajele și dezavantajele centralei termice, acestea variază în funcție de tipul de combustibil folosit de aceasta. Cel mai important însă, care este valabil în cazul tuturor este posibilitatea de a încălzi întreaga casă, cu un singur sistem, presum și posibilitatea de a controla temperatura din interior, în funcție de preferințe. 

Cum se alege centrala termică potrivită? 

Primul și cel mai important aspect de care se ține cont în momentul în care trebuie aleasă o centrală termică este combustibilul pe care aceasta îl folosește și accesul pe care oamenii îl au la diferite tipuri de astfel de combustibili. 

De exemplu, pentru un apartament, care este abonat la un furnizor de gaze, cea mai potrivită alegere poate fi centrala termică pe gaz. În schimb, o casă de la țară, unde încă nu au ajuns rețelele de utilități, poate fi încălzită cu o centrală termică ce folosește combustibili solizi, alegerea dintre lemn și peleți fiind făcută în funcție de preferințele și bugetul fiecarui individ. 

De asemenea, mai există o serie de factori care ar trebui luați în considerare în momentul în care se alege centrala termică pentru locuință, printre care: 

  • puterea centralei – aceasta este importantă pentru a știi ce suprafata poti incalzi cu o centrala termica;
  • numărul de utilizatori și consumatori simultani – o familie formată din mai mulți membrii poate avea nevoie de o centrală mai puternică, pentru a face față consumului acestora de apă caldă, dar și numărul de calorifere este la fel de important;
  • suprafața locuinței – cu cât casa este mai mare, cu atât și puterea centralei termice trebuie să fie mai mare;
  • izolarea termică a locuinței – o casă izolată păstrează mai mult timp și mai bine temperatura interioară, astfel că centrala termică nu va fi solicitată foarte mult. 

Toate aceste aspecte reprezintă numai o parte din aspectele pe care oamenii trebuie să le ia în clacul în momentul în care își aleg centrala termică pentru locuința lor. Dar rolul acestora este important în ceea ce privește costurile ulterioare cu încălzirea. 

Cele mai citite articole

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cabinet psihiatrie în Bucureşti pentru depresie, tulburari de personalitate si ADHD

Table interactive – mai multa motivatie in clasa cu media digitala!