in

Iei in calcul o operatie de rinoplastie? Iata de cate tipuri exista! 

Oamenii au multe nemultumiri cu privire la aspectul lor fizic, mai ales femeile, motiv pentru care interventiile estetice, chirurgicale sau non-chirurgicale, au capatat tot mai multa popularitate. Una dintre aceste interventii des efectuate este rinoplastia. 

Rinoplastia este o procedura solicitanta care se concentreaza pe cea mai vizibila zona a fetei: nasul. Fiind punctul central al armoniei faciale, diferitele defecte ale nasului pot genera numeroase complexe. In plus, exista mai multe tipuri de interventii efectuate la nivelul nasului, dupa cum urmeaza: 

Rinoplastia estetica

Cele mai multe interventii chirurgicale de rinoplastie sunt cele cu rol estetic, principalul motiv pentru care oamenii apeleaza la o astfel de interventie fiind complexul pe care il au cu privire la aspectul sau dimensiunile nasului lor. 

Pacientii care apeleaza cel mai des la rinoplastia estetica au varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani, defectele nasului devenind vizibile la sfarsitul pubertatii. Cele mai frecvente solicitari se refera la: o cocoasa prea pronuntata, un nas deviat, un varf prea lat (bila sau dop de sampanie), un varf cazut, un nas prea lung.

Rinoplastie pentru malformatii congenitale

Cele mai citite articole

Anomaliile formei nasului sunt foarte diverse si adesea grave, fiind prezente de la nastere sau in copilaria timpurie si necesita adesea mai multe operatii de reconstructie care combina grefe de cartilaj, grefe de os si lambouri. 

Dintre aceste anomalii pot fi mentionate sechelele angioamelor si ale altor malformatii vasculare, fisura buzei si a palatului, sindromul Binder, hipoplazia nazala, fisurile faciale, chisturile si fistulele din spatele nasului.

Rinoplastia de intinerire

După varsta de 60 de ani, tesuturile nasului se relaxeaza – piele, muschi, ligamente, cartilaje – iar nasul tinde sa cada (varf cazut), sa se lungeasca si sa dezvolte o cocoasa la nivelul dorsalului sub efectul imbatranirii. 

Corectia implica metodele clasice de rinoplastie, dar schimbarea nu trebuie să fie prea radicala pentru a nu altera imaginea corporala a pacientului, pastrandu-se totodata aspectul natural al nasului. 

De asemenea, in functie de tehnica utilizata pentru efectuarea interventiei de rinoplastie, aceasta operatie mai poate fi de doua feluri: rinoplastie inchisa sau rinoplastie deschisa, medicul estetician alegand procedura in functie de caz si nevoile pacientului. 

Cele mai citite articole

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Micropigmentare sprancene – noua tendinta in materie de infrumusetare

De ce să cumperi autobuze Solaris?