in

De ce să cumperi autobuze Solaris?

În România, costurile ridicate ale vehiculelor profesionale și birocrația excesivă sunt obstacole puternice pentru sectorul rutier. Din fericire, pentru un management eficient al flotei tale de autobuze este posibil ca să cheltuiești mai puțin și să generezi mai multe rezultate pozitive în afacerea ta. 

Solaris: autobuze fiabile, pentru un business profitabil

Mulți oameni depind de transportul rutier pentru a se deplasa zilnic. Încă se folosesc frecvent autobuze urbane. Adăugă la acesta transportul interurban, turistic și charter și nu vei mai avea nicio îndoială: o gestionare eficientă a flotei de autobuze este fundamentală pentru o afacere de succes.

Indiferent de dimensiunea companiei, managementul flotei este un factor decisiv în calitatea serviciilor, controlul costurilor, productivitatea sporită și mobilitatea îmbunătățită. Sub acest ultim aspect, transportul public este un aliat și în modernizarea orașelor, reducând numărul de vehicule pe străzi și, evident, aglomerația și emisiile poluante.

Știai că fiecare autobuz pentru transportul public poate elimina până la 40 de mașini de pe străzi? Nivelul de poluare rezultat din transportul public este de până la 19 ori mai mic decât în cazul motocicletelor și de 8 ori mai mic decât în cel al mașinilor, subliniază statisticile.

Având în vedere cele de mai sus, managementul inteligent al unei flote de autobuze se dovedește a fi foarte important în perioada actuală și în viitor, deoarece este capabil să consolideze importanța transportului rutier de pasageri și, mai ales, să plaseze anumite companii de transport într-o poziție proeminentă față de concurență. De ce nu și pe a ta?

Cât de mult pot costa pierderile în gestionarea flotei de autobuze?

Gestionarea flotei efectuată necorespunzător poate fi costisitoare, deoarece există o serie de cheltuieli care trebuie recunoscute și gestionate. Problema este atunci când costurile nu sunt bine calculate și managerii nu dețin controlul deplin asupra acestora sau, mai rău, nici măcar nu cunosc exact toate pierderile pe care le poate provoca un management inadecvat.

Câteva aspecte care pot cauza pierderi firmei tale de transport public:

 • Costul indisponibilizărilor: când autobuzele nu mai funcționează din cauza unor reparații neprevăzute.
 • Lipsa pregătirii șoferilor ce conduce la un risc crescut de accidente.
 • Eroare la alegerea vehiculelor: trimiterea unui autobuz pentru a transporta un grup de 10 turiști, de exemplu, când ar fi suficient un microbuz.
 • Timpul pierdut pentru a reînnoi flota, din cauză că ai păstrat vehiculele foarte vechi în circulație.
 • Lipsa de control asupra utilizării și duratei de viață utilă a autobuzelor.
 • Control ineficient asupra cheltuielilor cu combustibilul.
 • Lipsa de planificare la schimbarea anvelopelor, echilibrare și geometrie.

De ce merită să cumperi un autobuz Solaris pentru firma ta?

Decizia de cumpărare a unui autobuz Solaris depinde de mai mulți factori, precum ar fi: nevoile de transport, bugetul disponibil și condițiile efective de utilizare.

Avantajele cumpărării unui autobuz Solaris second hand se referă la:

 • prețul mai scăzut față de un autobuz nou;
 • posibilitatea de a alege un model puțin mai vechi, dar care se potrivește mai bine nevoilor tale;
 • posibilitatea de a obține un autobuz cu un istoric de întreținere bun.

Prin ce se caracterizează autobuzele Solaris? 10 caracteristici

 1. Acționarea electrică: multe autobuze Solaris sunt alimentate de motoare electrice, care pot reduce emisiile și pot îmbunătăți eficiența combustibilului.
 2. Design cu podea joasă: autobuzele Solaris sunt proiectate cu podele joase, ceea ce le face accesibile persoanelor cu dizabilități și mai ușor de îmbarcat și de ieșit pentru pasageri.
 3. Sisteme de transport inteligente (ITS): unele autobuze Solaris sunt echipate cu ITS, care poate îmbunătăți siguranța, fluxul de trafic și informațiile despre pasageri.
 4. Capacitate mare: unele modele au o capacitate mare de pasageri, mergând până la 150 de persoane.
 5. Confort și ergonomie: autobuzele Solaris sunt proiectate pentru a oferi pasagerilor o experiență de călătorie confortabilă și ergonomică.
 6. Durabile și fiabile: autobuzele Solaris sunt construite pentru a fi durabile și fiabile, cu caracteristici precum materiale rezistente la coroziune și diagnosticare avansată.
 7. Eficiența consumului de combustibil: multe autobuze Solaris sunt proiectate pentru a fi eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, ceea ce poate ajuta la reducerea costurilor de operare.
 8. Emisii reduse: modelele cele mai în vogă acum sunt autobuze electrice și hibride, care reduc emisiile și poluarea fonică.
 9. Caracteristici avansate de siguranță: autobuzele Solaris sunt dotate cu o gamă largă de funcții de siguranță, precum ar fi sisteme avansate de frânare, control al stabilității și sisteme de asistență pentru șofer.
 10. Personalizat: Solaris oferă o gamă largă de modele și opțiuni, permițând clienților să aleagă caracteristicile și specificațiile care se potrivesc cel mai bine nevoilor lor.

Economie, securitate, modernizare și durabilitate. Acestea sunt principalele beneficii ale reînnoirii flotei tale cu unul sau mai multe autobuze Solaris și acest lucru se aplică chiar și în cazul achiziționării de modele second hand.

Găsești autobuze Solaris pe Autoline.ro!

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Iei in calcul o operatie de rinoplastie? Iata de cate tipuri exista! 

Care sunt avantajele aduse de usile de interior cu sticla?