În sfârșit a sosit și vremea caldă, pe care toată lumea a așteptat-o, însă cele are au fost cele mai nerăbdătoare sunt doamnele și domnișoarele, care pot trece la garderoba de vară, inclusiv în ceea ce privește încălțămintea. Iar cum de acum înainte va fi din ce în ce mai cald, unul dintre accesoriile nelipsite la o ținută vor fi sandalele.
Indiferent că este vorba despre sandale cu toc, elegante, sandale cu platforma sau sandale fără toc, casual, potrivite pentru ținute office, recomandat este că acestea să fie realizate din piele naturală deoarece au o durata de viață mai mare, dar oferă și o confortabilitate deosebită. Totuși, pentru că acestea să poată fi purtate timp îndelungat, fără a întâmpina neplăceri, trebuie să aibă parte de o ingrijire aparte.
Metode pentru întreținerea sandalelor din piele
Pentru prelungirea duratei de viață, dar și pentru menținerea sandalelor din piele într-o stare impecabilă, fără decolorari și pete, există câteva sfaturi ce este bine să fi urmate. Astfel că, de obicei, pielea încălțămintei să pătează în urma contactului cu apă, pentru curățirea cărora este o rețetă ce poate fi aplicată și pentru curățarea urmelor de sare de pe încălțămintea de iarnă. Această constă în amestecarea, într-un bol, a 50% apă cu 50% oțet și aplicarea acestui amestec cu o cârpă moale pe încălțămintea de piele.
Cele mai citite articole
Pentru curățarea unei pete mici de pe sandalele din piele este indicat ștergerea acestora cu detergent de vase sau săpun lichid pentru mâini, cel solid nu este recomandat deoarece are Ph-ul mai mare decât cel al pielii și există posibilitatea că acestea să se decoloreze. Însă, dacă este vorba despre o pată mai rezistență, este de preferat utilizarea unui balsam special pentru piele, iar dacă pată este solidă, mai întâi acesta trebuie îndepărtată și abia apoi s poate utiliza o soluție pentru curățare.
De asemenea, pentru curățarea sandalelor din piele este ideal să se folosească o cârpă moale și uscată sau o perie foarte delicată, deoarece pielea se poate zgâria sau deteriora. Acestea pot fi folosite atât la spălarea cu soluție a acestora, cât și la final, pentru ștergerea oricărei urme de soluție. Important este însă că de fiecare dată să fie folosită o cârpă uscată.
Ulterior, acestea trebuie puse la uscat, nefiind recomandat că acestea să fie purtate dacă nu sunt uscate complet. În plus, lumina naturală a soarelui este cea mai potrivită pentru uscarea sandalelor, dar este de evitat plasarea acestora în razele directe ale soarelui deoarece există posibilitatea că pielea să se întărească și să crape.
Este important că sandalele din piele să fie îngrijite corespunzător deoarece acestea sunt atemporale, fiind mereu în tendințe datorită modelului unic, dar și feminității și eleganței pe care acestea le inspiră. Totodată, confortabilitatea și flexibilitatea acestora sunt avantaje greu de trecut cu vederea de către doamne, în special când acestea trebuie să le poarte pentru un timp mai îndelungat, fie că este vorba despre mers la serviciu sau despre o zi foarte aglomerată, cu multe deplasări.