in

Cum Se Poartă Şi Cum Se Întreţin Ceasurile Bărbăteşti Automatice?

Un ceas automatic este un accesoriu purtat de bărbaţi ce are un mecanism interesant, care dă dovadă de măiestrie din partea ceasornicarilor şi care nu numai că arată impresionant, ci transmit o emoţie puternică. Sutele de piese, arcuri, rotiţe şi pinioane se îmbină pentru o funcţionare perfectă la încheietura mâinii domnilor.

Totuşi, gradul de fineţe pe care îl exprimă modelele de ceasuri bărbăteşti automatice impune că ceasul să fie purtat şi exploatat cu grijă, pentru a fi păstrat în stare bună cât mai mult timp. Din păcate, există numeroase magazine care vând ceasuri de mână bărbăteşti automatice care nu sunt de firma sau de cea mai bună calitate, de aceea cumpărătorii trebuie să fie foarte atenţi la investiţia făcută.

Cum funcţionează şi cum se poartă ceasurile automatice?

Înainte de a fi purtat, ceasul automatic trebuie pus în funcţiune şi încărcat prin rotirea coroniţei, exact ca şi în cazul ceasului mecanic. Concret, utilizatorii trebuie să rotească coroana de 10-15 ori pentru că, în absenţa acestui gest, ceasul poate să rămână în urmă pe durata unei zile. Încărcarea manuală nu trebuie abuzata pentru că ceasul de mână automatic nu este conceput pentru a fi întors zilnic, de aceea încărcarea excesivă poate să dăuneze anumitor piese ale mecanismului.

Cele mai citite articole

În ceea ce priveşte modul de funcţionare al ceasului automatic, acesta este extrem d simplu, mecanismul ceasului automatic are la bază o piesă numită rotor care eliberează energia pentru a alimenta mecanismul. Mişcarea mâinii purtătorului activează rotorul, nefiind necesară întoarcerea constantă a ceasului automatic, ci doar periodica. Este necesară ajustarea periodică prin întoarcerea remontoarului după ce aceste modele de ceasuri stau în cutie mai multe zile, iar dacă nu sunt dotate cu un remontor, va fi necesară punerea în mişcare a ceasului prin metodă simplă a mişcării mâinii în mod circular până la mişcarea secundarului.

Ceasurile automatice nu se supun şocurilor, se pot magnetiza şi pot avea abateri, nefiind la fel de precise ca şi ceasurile quartz

În mod normal, niciun ceas nu ar trebui supus şocurilor, dar ceasurile automatice nu sunt recomandate pentru niciun fel de activitate ce presupune vibraţii sau şocuri, iar aceste modele nu sunt recomandate celor care merg cu bicicletă, motocicletă, trotineta electrica sau care au activităţi ce presupune mişcarea bruscă din mână.

În plus, aceste modele de ceasuri se pot magnetiza, pot fi sensibile la câmpurile magnetice, la aparatele RMN, la difuzoarele puternice şi la alte asemenea mecanisme. Dacă ceasurile sunt magnetizate, acestea vor avea un avans foarte mare, de câteva zeci de secunde, până la câteva minute pe zi. În aceste situaţii se impune demagnetizarea într-un service specializat.

Pentru ceasurile automatice, există abateri acceptate de către specialişti, pentru că acestea nu sunt la fel de precise ca şi modelele quartz. Precizia ceasurilor automatice depinde de activitatea posesorului, de încărcarea arcului, de temperatură, de durată de la ultima revizie şi chiar de presiunea atmosferică. Se vorbeşte despre o abatere acceptat intra -10 şi 15 secunde la 24 de ore.

Cele mai citite articole

Scris de admin

Cum Trebuie Îngrijite Sandalele Din Piele?

Cum poate fi decorata o sala de evenimente pentru nunti vintage