in

Cum să reduci stresul de zi cu zi? TOP 4 metode simple 

Stresul este probabil cea mai răspândită problemă indiferent de vârstă, sex sau situație materială. El poate afecta sănătatea fizică și psihică pe termen lung.

Cu siguranță te-ai confruntat deseori în viața ta deja cu acest lucru și știi deja că nu este ceva plăcut. Trebuie să găsești metode de a-l reduce, pentru a nu te confrunta ulterior cu alte probleme și pentru a avea o calitate bună a vieții. Pentru asta, există diverse metode pe care le poți încerca. 

Iată 4 modalități de a te detensiona 

  • Respiră 

Sună foarte simplu. Ai putea spune că toată lumea face asta și că e ceva deja încercat. Însă trebuie să știi cum să respiri pentru a te detensiona. 

Pentru a funcționa, este nevoie să inspiri și să expiri adânc, preț de câteva secunde. De exemplu, încearcă să inspiri adânc timp de 4 secunde, iar apoi să expiri tot aerul, tot în 4 secunde. Repetă acest proces de 5-10 ori. Este o idee bună să închizi și ochii când faci asta, pentru a te concentra mai bine. Dacă faci asta corect, te vei simți instant mai relaxat. Și nu costă nimic! 

  • Dormi 

Un somn bun poate aduce nenumărate avantaje, mai ales în ceea ce privește reducerea stresului. Corpul și mintea intră într-o stare de calm și organismul se reface în timpul somnului. 

Dacă ai un somn haotic, stresul se poate amplifica foarte ușor din cauza iritabilității crescute pe care lipsa lui o poate crea. Încearcă să îți faci un program de somn de care să te ții și vei vedea cum mintea ta va face mai ușor față stresului cotidian și chiar îl va reduce. 

  • Fii activ

Cele mai citite articole

Poți alege să îți petreci o parte din timpul liber cu o activitate care îți place. Nu este neapărat să fie un hobby în adevăratul sens al cuvântului, dar să fie ceva care îți face plăcere să întreprinzi.

Activitățile pot fi atât individuale, cât și între prieteni. Poți organiza seri de joc, film, excursii scurte, etc. De exemplu, indoor, poți opta să joci un LEGO pentru toate vârstele de pe altex.ro, pentru a te distra cu prietenii tăi și a vă descoperi abilitățile practice când vremea e nefavorabilă. Pentru activități outdoor poți organiza o zi de mers pe munte, avantajul fiind desigur și efortul fizic care poate combate stresul. 

  • Distrage-ți atenția

Distragerea atenției de la stres este o metodă bună de a te detensiona. Pe termen scurt, această metodă funcționează, iar pe termen lung nu lasă stresul să se acumuleze. 

Ca să înțelegi cum funcționează, gândește-te la următoarea situație: copilul tău a căzut, s-a zgâriat la picior și începe să plângă. Dacă tu atragi atenția asupra acelui lucru, va începe să plângă și mai tare. Însă dacă tu îi arăți în momentul acela o înghețată delicioasă, atenția lui se va muta și va uita de zgârietură. Așa funcționează și mintea ta. Încearcă să te uiți la un serial sau la un film când te întorci de la serviciu, pentru a nu mai fi cu mintea tot la cauza stresului tău. 

Așadar, poți reduce stresul din viața ta prin metode accesibile din toate punctele de vedere. Respirațiile adânci și somnul pot fi de mare ajutor în reglarea stării organismului tău. În ceea ce privește timpul tău liber, poți face activități care să te distragă și care să te aducă împreună cu prietenii tăi, pentru a nu rămâne în starea tensionată de stres pentru multă vreme. 

Sursa foto: unsplash.com 

Cele mai citite articole

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum să alegi covorașul perfect pentru mașina ta

Care sunt cele mai bune galeti cu mop pentru a face curatenie?