in

Cum să alegi covorașul perfect pentru mașina ta

Când vine vorba despre mașina pe care i conducem, știm că interiorul contează la fel de mult ca specificațiile tehnice ale mașinii, și cu toții ne dorim un interior aspectuos, dar și ușor de păstrat curat. Iar unul dintre aliații tăi de nădejde îl reprezintă covorașul auto.

Chiar dacă, la prima vedere, covoarele pentru mașină sunt mai degrabă un moft, ele reprezintă, de fapt, un element cheie în menținerea curățeniei în mașina ta, dar și în creșterea gradului de confort al șoferului. Iar fiindcă pe piață există atât de multe opțiuni, acest articol vine în ajutorul tău, oferindu-ți câteva repere pentru achiziția perfectă pentru tine și mașina ta.

Care sunt cele mai importante lucruri de care să ții cont când alegi un covoraș pentru mașina ta

Materialul

Deși covorașele pentru mașină vin într-o multitudine de modele, de obicei ele sunt fabricate din trei tipuri de materiale: textil, cauciuc și vinilin, fiecare cu proprietățile sale.

Covorașul auto din material textil conține de obicei poliester, nailon și fibre textile. Aceste covorașe oferă o senzație pufoasă picioarelor și pot fi personalizate după cum simți. În același timp, vin într-o diversitate de modele și culori, fiind ușor de asortat cu interiorul mașinii tale. Cu toate acestea, dacă ești un iubitor al plimbărilor in natură, ai animale de companie, copii mici sau ești, pur și simplu, o persoană mai împiedicată, aceste covorașe nu sunt tocmai potrivite nevoilor tale. Cele mai importante dezavantaje ale acestui tip de covoraș sunt faptul că rețin cu ușurință murdăria și ai nevoie de mai mult de un simplu jet de apă ca să le cureți.

Covorașele auto din cauciuc sunt cea mai populară opțiune atunci când vorbim despre covorașe pentru mașină. Acest lucru se datorează atât faptului că, impermeabile fiind, sunt mai ușor de curățat. În același timp, materialul din care sunt făcute are o durată de viață mai mare, iar șanțurile cu care sunt prevăzute rețin firimiturile sau băuturile vărsate din greșeală. Cu toate acestea, ele vin și cu dezavantaje, cum ar fi prețul mai ridicat decât în cazul covorașelor din material textil și cromatica limitată.

Cele mai citite articole

Covorașele auto din vinilin au avantajul unui preț accesibil, că al covorașelor din material textil, și al unei durități asemănătoare cu cea a cauciucului. De asemenea, au o rezistență crescută la substanțe chimice corozive (lucru numai bun dacă ești un iubitor al băuturilor acidulate) și vin de obicei în nuanțe semi-transparente, fapt ce le face potrivite nu doar pentru mașinile din showroom, ci și pentru cazul în care îți dorești un interior cu un aspect unitar. Cu toate acestea, evită să le expui la temperaturi ridicate în mod prelungit.

Dimensiunea

Atunci când vorbim despre alegerea covorașului de mașină potrivit, dimensiunea și designul interior al acesteia reprezintă două elemente de bază pentru achiziție – vezi aici modelele de covorașe pentru mașini oferite de Autogedal.ro și alege opțiunea potrivită mașinii tale. Acest lucru este important deoarece covorașul de mașină ideal acoperă perfect fiecare centimetru al podelei mașinii tale, fără să se bucleze la margini sau să aibă cute. 

Un covoraș pentru mașină trebuie ales în funcție de dimensiuni inclusiv din motive de siguranță, aceste bucle create de un covoraș de dimensiuni nepotrivite putând cauza incidente nedorite.

Chiar dacă să alegi un covoraș pentru mașina ta poate părea o provocare, nu este cazul să disperi. Vezi aici modelele de covorașe și alege ce se potrivește mai bine mașinii și nevoilor tale, pentru o experiență plăcută și confortabilă atât pentru tine, cât și pentru ceilalți pasageri.

Sursa foto: unsplash.com

Cele mai citite articole

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum sa iti imbunatatesti abilitatile de comunicare: sfaturi usor de pus in practica

Cum să reduci stresul de zi cu zi? TOP 4 metode simple