in

Ce trebuie să știi despre deșeurile de tip ape uleioase și nămoluri de la separatoarele de deșeuri?

Anual, volumul de deșeuri periculoase crește îngrijorător, iar industria auto, domeniul transporturilor, fabricile sau industria petrolieră sunt printre principalii generatori de astfel de deșeuri. În plus, gestionarea deseurilor într-o manieră precară sau lipsa unui management corespunzător al deșeurilor periculoase determină efecte negative asupra economiei și mediului, deteriorând calitatea vieții.

O altă categorie de deșeuri periculoase provenite din aceste domenii sunt apele uleioase și nămolurile generate de separatoarele de hidrocarburi. Gestionarea eficientă a acestor deșeuri vine pe fondul combaterii poluării și asigurării sustenabilității planetei.

Ce sunt separatoarele de hidrocarburi?

Sunt sisteme specializate care elimină uleiurile minerale sau alte reziduuri poluante din apele uzate generate din activitatea desfășurată. Ele sunt dotate cu decantoare în vederea îndepărtării nămolurilor sau deșeurilor solide, respectiv cu filtru separator de uleiuri și carburanți.

Ce agenți economici utilizează separatoare de hidrocarburi?

Implementate ca măsură de filtrare și valorificare a deșeurilor periculoase, separatoarele de hidrocarburi sunt echipamente obligatorii întâlnite în: spălătorii auto, parcări auto, vulcanizări, aeroporturi, depozite de petrol, ateliere auto, stații de alimentare cu combustibili sau chiar fabrici. 

Ce prevede legea cu privire la deșeurile tip ape uleioase și nămoluri de la separatoarele de hidrocarburi?

Cele mai citite articole

Legislația în vigoare prevede obligația acestor agenți economici de a implementa măsuri stricte menite să prevină și să diminueze efectele negative ale acestor deșeuri asupra mediului și oamenilor. Măsurile presupun gestionarea optimă de la locul producerii și colectării și până la cel al eliminării sau valorificării. 

Pe lângă aceste reguli, unitățile economice trebuie să efectueze o evidență a tuturor tipurilor de deșeuri pe care le generează, dar și să apeleze la serviciile unui operator specializat în colectarea și gestionarea deșeurilor periculoase.

Ce beneficii au firmele care apelează la furnizorii de servicii integrate de protecție a mediului?

Dacă optează pentru servicii de colectare și eliminare/ valorificare a deșeurilor periculoase de tip uleioase și nămoluri de la separatoarele de hidrocarburi, generatorii pot beneficia de următoarele avantaje:

  • alinierea la reglementările legale privind protecția mediului;
  • servicii de consultanță personalizate în funcție de tipul de activitate desfășurată;
  • diminuarea nivelului de poluare;
  • valorificarea deșeurilor periculoase;
  • îmbunătățirea calității vieții;
  • îmbunătățirea imaginii de brand;
  • diminuarea costurilor operaționale și multe alte avantaje.

Dacă în business-ul tău utilizezi separatoare de hidrocarburi, atunci optează pentru serviciile de protecție a mediului puse la dispoziție de Indeco Grup. Combate acum efectele poluării și aliniază-ți activitatea la prevederile legale prin prevenirea/ diminuarea volumului de deșeuri generat, dar și prin valorificarea sau eliminarea lor în condiții optime. 

Cele mai citite articole

Scris de admin

Cat de importanta este alegerea potrivita a lumanarilor de cununie?

Când aplicarea pentru un credit rapid este o idee bună?