in

Cat de importanta este alegerea potrivita a lumanarilor de cununie?

Cat de importanta este alegerea potrivita a lumanarilor de cununie?

Din punctul de vedere al crestinilor, cununia religioasa este o etapa importanta care face parte din intregul eveniment fastuos, si anume nunta. Din acest motiv, este important ca toate detaliile sa fie stabilite de dinainte si sa fie foarte bine organizate, intrucat toate momentele sa decurga armonios.

Un pas important si care nu trebuie sa fie sub nicio forma neglijat este alegerea lumanarilor de cununie, care pot oferi un impact vizual de-a dreptul memorabil.

Cum se aleg lumanarile de cununie potrivite?

In functie de aranjamentul floral

Aranjamentul floral este definitoriu in ceea ce priveste aceste lumanari cununie, pentru ca, impreuna, pot oferi un miros placut si o atmosfera linistitoare. Florile pentru care se opteaza cel mai des sunt: trandafirii rosii, fiind simbolul iubirii, orhideele, lalelele si liliacul. 

In functie de culoare

Si culoarea este un factor important, insa, pentru ca toata lumea sa aiba certitudinea ca nu va da gres, albul este intotdeauna o alegere potrivita, fiind si simbolul pacii, al puritatii, al linistii sufletesti. De asemenea, culoarea lumanarilor se mai poate alege si in functie preferintele pentru decor, dar si borcanele de marturii miere.

Este important sa se stie si anumite detalii in ceea ce priveste traditia si eficienta lumanarilor de nunta:

  • trebuie sa fie alese si cumparate de nasi;
  • trebuie sa fie decorate cu flori naturale;
  • se pot alege lumanari de dimensiuni mici, pentru ca sunt mult mai usor de transportat;
  • se pot alege lumanari realizate din parafina de calitate superioara.

Cui ii revine sarcina de a transporta lumanarile de cununie?

Cele mai citite articole

Lumanarile de cununie sunt transportate si tinute de catre domnisoarele de onoare si de cavaleri, iar dupa ce sunt aprinse de preot, sunt tinute de catre nasi. La final, mirele si mireasa vor fi cei care vor tine lumanarile in maini, simbolizand faptul ca cei doi au devenit, in sfarsit, o familie.

Inainte de toate aceste etape, insa, fiecare cuplu, care vrea sa se casatoreasca, isi doreste sa stie ce cheltuieli implica o nunta.

Cat costa organizarea unei nunti si in functie de ce criterii?

Criteriile in functie de care se determina cat costa o nunta in 2022 sunt diverse. Studiile din acest domeniu demonstreaza ca se va cheltui cu 30% mai mult decat s-a propus initial, din cauza diverselor schimbari de costuri si a elementelor adaugate. 

Daca se respecta un anumit plan, bugetul initial poate sa fie respectat fara mari eforturi. De exemplu, o nunta care cuprinde meniuri intre 50 si 100 de euro, cu un numar de 70-80 de invitati, poate sa coste intre 8.000 – 9.000 de euro. 

Suma oferita este mai mult orientativa, pentru ca preturile se pot modifica drastic in contextul unei perioade de criza economica, perioada care ar influenta toate preturile de pe piata. De aceea, in momentul in care se alege si bugetul destinat organizarii si planificarii nuntii, trebuie sa se in calcul si o marja de eroare.

In concluzie, preturile unei nunti pot fi destul de mari, de aceea, trebuie sa se stabileasca un buget disponibil, care sa fie respectat cu strictete.

Cele mai citite articole

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De ce este important sa se investeasca in hidroizolatii

Ce trebuie să știi despre deșeurile de tip ape uleioase și nămoluri de la separatoarele de deșeuri?