in

Ce este casa inteligenta si in ce consta construirea acesteia?

Conceptul de smart home sau casa inteligenta este folosit tot mai des si in Romania, unde treptat, acestea incep sa se regaseasca printre preferintele oamenilor. Cum viata oamenilor moderni a devenit mai agitata si mai aglomerata, o astfel de casa vine in ajutorul lor, care are rolul atat de a contribui la economia de timp, bani si energie, cat si la un confort sporit si relaxare fara griji. 

O casa inteligenta permite monitorizarea si controlarea dispozitivelor inteligente – electronice si electrocasnice – de la distanta. Astfel ca fie ca nu isi amintesc daca au oprit cuptorul, daca au scos fierul de calcat din priza, fie ca vor ca locuinta sa fie incalzita sau cuptorul pregatit pentru a coace cand ajung acasa, oamenii pot folosi aceste device-uri smart pentru a-i usura viata. 

De ce ai nevoie pentru o casa inteligenta? 

Obtinerea unei astfel de case inteligente nu este un proiect simplu sau ieftin, dar avantajele ulterioare vor merita investitia. 

O casa inteligenta se obtine prin conectarea dispozitivelor si sistemelor smart din locuinta, prin intermediul internetului, formand astfel o retea proprie. Prin urmare, pentru a avea o casa inteligenta trebuie, in primul rand, sa existe o buna conexiune la internet, iar un abonament de internet si televiziune, prin cablu, este o solutie foarte buna in acest caz.

De asemenea, printre elementele – dispozitive, sisteme – inteligente necesare pentru a putea avea o casa inteligenta trebuie sa se regaseasca si urmatoarele: o centrala generala pentru case smart si un asistent virtual, senzori, prize, incuietori si sisteme de securitate smart. 

Cele mai citite articole

Chiar si electrocasnicele moderne, de ultima generatie, care se conecteaza la internet, pot fi controlate prin intermediul asistentului virtual, care transmite informatia la centrala generala, aceasta avand rolul de a controla toate elementele din retea. 

Cat de dispusi sunt romanii sa investeasca in smart home? 

Costurile pentru a transforma o locuinta obisnuita intr-una inteligenta sunt importante, in medie, acestea pornind din jurul sumei de 5.000 de euro, insa numai pentru a automatiza o mica parte din elementele care pot face parte dintr-un astfel de sistem. 

Prin urmare, numarul romanilor care sunt dispusi sa investeasca intr-o astfel de casa este inca unul mic. In general, cei care decid sa aiba o casa inteligenta sunt tineri, pasionati de internet si tehnologie, ale caror venituri sunt peste medie. 

De aceea, furnizorii de servicii de internet si televiziune au, pentru moment, putine cereri de conexiuni care sa permita conectarea unei astfel de retele inteligente. De exemplu, cele mai solicitate servicii din zona Moldovei sunt pachetele de internet si televiziune in Botosani, dar aceasta tendinta se inregistreaza si in alte zone si regiuni ale tarii. 

In concluzie, desi inca destul de timid, casele inteligente incep sa cucereasca tot mai multi romani, care se hotarasc sa investeasca pentru a-si transforma locuinta intr-o casa smart. Astfel, acestia nu numai ca tin pasul cu evolutia tehnologiei, dar se pot bucura de un ajutor in activitatile casnice cotidiene. 

Cele mai citite articole

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Hoverboard pentru tine si copiii tai

Implant dentar – Dinti sanatosi de lunga durata