in

Avantajele meseriei de broker

Agenții de bursă au fost descriși în multe feluri în filme și media. Cel mai recent exemplu celebru este fără doar și poate cel interpretat de Leonardo di Caprio în „Lupul de pe Wall Street”. Dacă ne gândim la acest film, meseria de broker ar putea părea plină de farmec, pe de o parte, și înfricoșătoare, pe de altă parte. Realitatea este însă undeva la mijloc. 

Un agent de bursă, cunoscut și drept consilier de investiții sau pur și simplu, broker, este un individ profesionist care cumpără și vinde acțiuni și alte valori mobiliare pentru clienții, atât persoane fizice, cât și instituții, printr-o bursă, în general contra cost sau în schimbul unui comision. Un broker conectează cumpărătorii și vânzătorii de acțiuni și creează lichidități pe piață.

Dacă doriți să vă specializați în acest domeniu, puteți să vă înscrieți la un curs broker bursa la Vestor și veți descoperi modalitățile de a deveni un agent de bursă de succes. Pe parcursul cursului, veți învăța toate domeniile esențiale pentru a obține profit prin piața de valori. De asemenea, veți învăța cum să minimizați riscurile de a pierde bani. Pe scurt, cursul acoperă toate aspectele din industria brokerilor.

Înainte de a vă înscrie la un astfel de curs ar trebui să știți avantajele de a fi broker în ziua de astăzi.

Salariu bun

Unul dintre avantajele majore ale unui agent de bursă este potențialul de a fi plătit foarte bine. Puteți câștiga un salariu de bază foarte mare dacă practicați această meserie și aveți succes în timp. În plus, pe lângă salariu ați putea obține comisioane și bonusuri. Brokerii de succes pot deveni foarte bogați pe parcursul unei cariere.

Siguranța locului de muncă

Cele mai citite articole

Un alt beneficiu de a fi agent de bursă este siguranța locului de muncă. Întotdeauna va exista o cerere de brokeri atâta timp cât există piețe financiare. Acest lucru este valabil chiar și ținând cont de creșterea tranzacționării algoritmice și a tranzacțiilor. Nu va trebui niciodată să vă faceți griji că sunteți șomer ca agent de bursă. Acest lucru este valabil mai ales dacă aveți succes și deveniți cunoscuți în industria financiară.

Oportunități de avansare în carieră

Ceea ce reprezintă un mare avantaj de a fi agent de bursă este oportunitatea de avansare în carieră. Veți putea urca ușor în ierarhia unei companii către poziții superioare. 

Totodată, ca și broker există o mare varietate de roluri pe care le puteți îndeplini în sectorul financiar; de la a lucra ca funcționar bancar până la jobul de auditor intern. Ați putea lucra pentru o bancă internațională, o firmă de investiții financiare și de administrare a fondurilor sau să fiți doar un broker specializat.

Pot exista, de asemenea, oportunități în băncile private, unde în calitate de wealth manager vă veți putea ocupa de administrarea eficientă a situației financiare a clienților importanți.

Un broker poate, totodată, să fie consilier financiar (să vină în sprijinul persoanelor sau firmelor ale căror datorii au devenit prea mari sau dificil de gestionat) sau analist de investiții (să furnizeze rapoarte pentru a-i ajuta pe traderi care acționează pe pursă să ia decizii cu privire la investiții).

Cele mai citite articole

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de dulapuri frigorifice inox

Cămăși bărbați, cămăși nuntă pentru bărbați moderni și stilați