in

8 calități pe care trebuie să le aibă un bun instalator

Găsirea unui instalator bun, care să te ajute, fie într-o situație urgentă, în care a cedat o instalație sanitară, fie în întreținerea de rutină a acestor instalații din locuința ta, dă de multe ori bătăi de cap. Pe cine să alegi? Și cum știi că alegi instalatorul bun?

Deși este ușor să distingi munca unui amator față de cea a unui instalator profesionist, cum poți alege instalatorul potrivit atunci când nu-l cunoști? Ei bine, cunoscând cele 8 calități ale unui bun instalator, ești cu un pas mai aproape de a alege instalatorul potrivit!

În mod ideal, instalatorul tău ar trebui să fie:

1.Licențiat

În primul rând, un instalator profesionist trebuie să aibă licența corectă pentru a practica această meserie. Acest lucru arată că el știe ce face și că a parcurs pașii necesari privind pregătirea profesională pentru a deveni un instalator calificat.

2. Experimentat

„Ei bine, nu am mai văzut asta până acum!”. Dacă auzi această frază din partea instalatorului care tocmai a venit să-ți repare defecțiunile legate de instalațiile sanitare, nu este un semn bun. 

Experiența reală, căpătată la locul de muncă, este esențială atunci când alegi un instalator. Fie că este vorba despre o scurgere înfundată, o instalație de apă caldă care trebuie înlocuită sau refacerea țevilor, vrei să știi că instalatorul tău are în spate o experiență bogată.

3. Punctual și prezentabil

Cele mai citite articole

Un instalator bun este capabil întotdeauna să intervină rapid. De obicei, o întârziere mai mare de 30 de minute din partea unui instalator este problematică.

Vrei să știi că instalatorul pe care îl alegi sosește la timp când a acceptat să te ajute, astfel încât să nu aștepți să se umple întreaga locuință cu apă de la țeava care tocmai a cedat. În plus, un instalator profesionist trebuie să fie prezentabil, curat și grijuliu.

4. Echipat cu instrumente profesionale 

Când ai o problemă urgentă legată de instalațiile sanitare, dorești ca ea să fie remediată imediat. Asta se traduce în înlocuirea și repararea pieselor pe loc. Așa că îți dorești un instalator care sosește complet echipat pentru orice tip de intervenție, cu diferite piese și cu o serie de scule profesionale. 

5. Bine instruit 

Dacă există o problemă mai mare la instalațiile sanitare, care trebuie rezolvată prin utilizarea uneltelor profesionale, instalatorul trebuie să aibă experiență în operarea acestor unelte. 

6. Pasionat, capabil să găsească orice soluții

Un instalator pasionat de meseria lui este cineva care își iubește meseria și este dedicat să obțină cel mai bun rezultat în ceea ce privește repararea instalațiilor sanitare. Genul ăsta de instalator se va implica în cele mai complicate intervenții și nu te va dezamăgi.

7. Bun comunicator

Un instalator excelent trebuie să poată comunica clar și eficient în timp ce află de la tine problema cu care te confrunți. Un bun instalator trebuie, de asemenea, să comunice într-un limbaj pe care să-l înțeleagă și clientul, folosind explicații simple. Totodată, el trebuie să îți comunice oferta, opțiunile, estimarea sumei finale pe care o ai de plătit.

8. Respectuos și responsabil

Atunci când îi permiți unui instalator sau unei echipe de instalatori să intre în casa ta pentru a lucra la instalațiile sanitare, vrei să știi ca acesta/ aceștia sunt respectuoși și responsabili în ceea ce privește bunurilor tale.

Cele mai citite articole

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 beneficii ale vanatorii

Ce este catina si pentru ce este recomandata?