in

Pot anomaliile dentare la copii sa fie tratate prin aparatul ortodontic

Aparatul ortodontic este un dispozitiv ce nu se ocupa doar cu redarea estetica a zambetului, ci si cu recorectarea unor aspecte, cum ar fi ocluzia, care in unele cazuri este gresita. 

Intr-o clinica stomatologica profesionala si dotata, este important sa se regaseasca si medici specializati in toate domeniile, unul dintre ele fiind chiar ortodontia, pentru ca serviciile stomatologice incluse de aceasta ramura sunt des solicitate. 

Care sunt tipurile de anomalii ce pot fi corectate cu ajutorul aparatului dentar

Ocluzia, sau muscatura dentara, reprezinta modul  in care dintii maxilarului superior se intalnesc cu cei ai maxilarului inferior. Pozitia gresita a dintilor poate duce la dezechilibrarea intregii ocluzii. Iata cateva exemple de anomalii specifice, care sunt si extrem de des intalnite:

  • muscatura inversa (cand dintii superiori se incadreaza in interiorul celor inferiori);
  • prognatismul mandibular (cand maxilarul inferior se pozitioneaza in fata celui superior);
  • muscatura deschisa (cand dintii maxilarului superior si celui inferior nu se suprapun in partea din fata a danturii);
  • muscatura adanca (cand dintii maxilarului superior ii acopera definitiv pe cei ai maxilarului inferior);
  • protruzia (cand dintii frontali ai maxilarului superior ies prea mult in fata).

Ce aparate dentare pot asigura corectarea acestor anomalii la copii

Pentru corectarea acestor abateri de la o ocluzie corecta, exista o varietate larga de aparate dentare copii, disponibile micutilor pacienti in functie de nevoi sau recomandari ale medicului. Iata cateva dintre modelele cele mai populare:

  • aparat dentar fix (poate prezenta bracketi metalici, din ceramica sau plastic si este cea mai popualara varianta de dispozitiv ortodontic);
  • trainer dentar (se pot folosi extrem de usor, fiind niste dispozitive mobile, insa sunt recomandate doar in cazul corectarii unor obiceiuri vicioase);
  • alignere (aparatele dentare de tip alignere presupun purtarea unor gutiere si sunt realizate pe baza unor tehnologii computerizate).

In concluzie, atentia acordata sanatatii zambetului celor mici este foarte importanta, jucand un rol vital in cea a vietii de adult, iar un tratament ortodontic realizat corect, la timpul potrivit, este esential pentru impiedicarea altor dificultati sa apara si sa deranjeze. 

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce rol are aerul curat pentru sănătate?

Utilizarea tablelor interactive in cadrul firmelor de afaceri: ce beneficii pot fi aduse?