in

Malaxor profesional – Cum functioneaza si ce poate

Din timpuri imemoriale, frământarea aluatului la scară industrială a fost efectuată exclusiv de bărbați. Această muncă necesită o forță eroică remarcabilă. Brutarul modern rămâne principalul magician al misterului nașterii pâinii parfumate, dar toată munca fizică grea pentru el, este acum realizată de un echipament de înaltă tehnologie pentru brutărie, denumit malaxor

Iti permite să automatizezi complet întregul proces tehnologic de la pregătirea componentelor până la decorarea produselor finite. Mai mult, datorită unei game largi de echipamente cu același set de funcții, poate fi echipata o mini-brutărie și o producție de panificație sau cofetărie la scară largă.

În diferite etape ale procesului de producție, malaxorul separa bucăți de aluat de aceeași greutate, iar mașina de înfășurare le va întinde la grosimea necesară, apoi vor intra într-un cuptor de panificație cu designul corespunzător. Malaxorul planetar neobosit va pregati aluatul pentru umpluturi si o varietate de deserturi. Baza producției moderne de panificație o reprezintă malaxoarele profesionale, al căror tip și performanță trebuie să corespundă exact specificului întreprinderii.

Malaxor pentru aluat – modul de functionare

Malaxoarele profesionale sunt un grup mare de mașini electromecanice concepute pentru frământarea automată a aluatului în producția de panificație și cofetărie. Utilizarea malaxoarelor duce la obținerea de aluaturi cu o textură uniformă omogenă, care asigură o calitate înaltă a produsului finit. 

Aproape toate malaxoarele de frământat aluat, fie că este vorba de un mixer de bucătărie de uz casnic sau un malaxor profesional de înaltă performanță, au același design, care include trei elemente principale: unitate de antrenare, recipient pentru framantat – bol, dispozitivul de framantat.

Cele mai citite articole

Mecanismul de antrenare al malaxorului este inima mașinii. Acționează întregul sistem și funcționează după unul dintre cele trei principii: curea, lanț sau angrenaj. Este motorul care rotește corpul de frământare, asigură mișcarea vasului și capacitatea de a comuta vitezele instrumentului de lucru. 

Cele mai multe malaxoare sunt echipate cu una sau două viteze de rotație a malaxorului. De fapt, pentru o frământare de înaltă calitate, este suficientă o viteză, iar a doua viteză creează o textură netedă, uniformă a aluatului. 

În unele modele de malaxoare foarte specializate, pot exista trei sau mai multe viteze. În cele din urmă, a treia funcție utilă oferită de unitate, este inversarea, care ajută la curățarea rapidă a corpului de frământare de reziduurile de aluat. 

Modelele de malaxoare cu doua actionari ofera o framantare de o calitate superioara. Vasul malaxorului poate fi staționar, detașabil sau mobil, poate fi sub formă de bol, cilindru sau vas dreptunghiular cu un volum de 7 până la 400 de litri sau mai mult. 

Forma corpului de frământare a unui malaxor de aluat poate fi sub formă de picătură, paletă, spirală, furculiță, cârlig etc. si contribuie la o frământare mai eficientă a aluatului de un tip sau altul și tocmai pentru acest element malaxoarele profesionale sunt împărțite în tipuri.

Cele mai citite articole

Scris de admin

Ce este liposuctia si de ce este necesara?

Descoperă măiestria și frumusețea clasică a inelelor cu diamant