in

Ce este liposuctia si de ce este necesara?

Toata lumea stie deja despre liposuctie, si acest termen este pe buzele tuturor, dar nu toata lumea intelege ce fel de procedura este, pentru ce si cine are nevoie. Operatia de liposuctie este o procedura chirurgicala de indepartare a depozitelor de grasime localizate folosind un vid. 

Termenul ˝liposuctie˝ contine doua radacini: lipo – grasime si suctie – aspiratie. Exista mai multe tipuri de liposuctie: ultrasonica (zdrobirea cu ultrasunete a grasimilor subcutanate), electrolipoliza (de asemenea, dizolvarea nechirurgicala a grasimii folosind curent electric) si chirurgicala (folosind vid). 

Operatia de liposuctie folosind vid este foarte populara atat in ​​randul femeilor, cat si in randul barbatilor. Cu ajutorul ei, se poate elimina rapid si fara diete depunerile de grasime din aproape orice zona a corpului. Cel mai adesea, femeile indeparteaza excesul de grasime din interiorul si exteriorul coapselor (zona pantalonilor), abdomen, articulatiile genunchilor si tibie. Barbatii, in schimb, prefera sa scape de grasimea de pe suprafata interioara si exterioara a umerilor, abdomenului, obrajilor, barbiei etc.

Liposuctie: caracteristici si tipuri

Operatia se efectueaza sub anestezie generala. Intr-o singura sedinta, un chirurg plastician va indeparta pana la 7% din greutatea corporala. In functie de tehnica folosita si de caracteristicile operatiei, liposuctia se imparte in mai multe tipuri.

Clasica (vid). In timpul operatiei se fac mici incizii cutanate (de pana la 5 milimetri) in zonele periferice ale zonelor cu probleme. In ele sunt introduse tuburi speciale. Grasimea este indepartata folosind un dispozitiv de vid. Volumul de grasime eliminat este de pana la 3 litri.

Jet de apa. Cea mai eficienta, nedureroasa si mai putin traumatizanta metoda. Nu provoaca complicatii si arsuri. Se pot elimina  pana la sase litri de tesut adipos simultan. Liposuctia cu jet de apa se face fara incizii. Prin urmare, dupa operatie, nu se formeaza cicatrici. Metoda se bazeaza pe separarea mecanica a grasimii, urmata de aspiratie prin mici intepaturi.

Tumescent. In primul rand, este injectata sub piele o solutie speciala tumescenta, care distruge celulele adipoase. Acest tesut adipos este apoi aspirat de dispozitiv prin mici incizii, si acest lucru elimina aspectul de hematoame, vanatai.

Seringa. Este folosita pentru a elimina o cantitate mica de celule adipoase (pana la 500 ml). Nu dureaza mai mult de o jumatate de ora. Grasimea este aspirata cu seringi speciale.

Laser.Tesutul adipos este distrus sub influenta stresului termic si mecanic. Temperatura ridicata transforma grasimea intr-o emulsie lichida, care este indepartata de sistemul limfatic sau aspirata de catre chirurg.

Cu ultrasunete. Este o procedura nedureroasa, eficienta. Te ajuta sa elimini pana la 6-8 litri de grasime. Impactul asupra zonelor adipoase se realizeaza prin ultrasunete. Pentru a face acest lucru, o sonda speciala cu ultrasunete este introdusa in grosimea tesutului adipos. Ultrasunetele distrug permanent celulele lipoide.

In functie de metoda aleasa pentru operatia de liposuctie, de complexitatea si volumul total al tesutului lipoid indepartat, durata totala este de la 15 minute la 1,5 ore. 

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Când aplicarea pentru un credit rapid este o idee bună?

Malaxor profesional – Cum functioneaza si ce poate