in

Excesul de grăsime din zona abdomenului: cum scăpăm de problemă?

Woman body fat belly. Obese woman hands holding excessive tummy fat. Change diet lifestyle concept to shape up healthy stomach muscle. Studio anonymous shot photo of body parts.

O problemă cu care se confruntă multe persoane și care, uneori, poate deveni cu adevărat persistentă și „încăpățânată” este reprezentată de acumularea de grăsime în exces în regiunea abdominală. Aceste depozite adipoase pot provoca disconfort din punct de vedere estetic, dar pot marca și anumite riscuri pentru sănătate. Există mai multe moduri prin care poți încerca să scapi de această problemă. Apelează la câteva schimbări ale stilului de viață și ia în considerare și alte proceduri, în cazul în care grăsimea nu dispare atât de ușor. Iată care sunt sfaturile noastre.

O alimentație sănătoasă

Dieta joacă un rol important în menținerea unei siluete armonioase. De aceea este foarte important să incluzi alimente sănătoase în mesele tale, pentru a favoriza îndepărtarea stratului de grăsime în exces de pe abdomen. Introducerea în alimentație a fructelor, legumelor, cerealelor integrale și a leguminoaselor, care au un conținut ridicat de fibre, ajută la menținerea sațietății și îmbunătățesc digestia.

Reducerea aportului de zaharuri și grăsimi saturate este, de asemenea, importantă în lupta împotriva grăsimii abdominale. Evită alimentele procesate, băuturile carbogazoase și fast-food-ul, deoarece acestea conțin un nivel ridicat de zaharuri și grăsimi saturate. Nu uita să îți controlezi mai bine porțiile și să ai un aport caloric echilibrat. Nu în ultimul rând, asigură-te că bei suficientă apă.

Exerciții fizice specifice

Dieta ar trebui completată și de alte obiceiuri sănătoase, precum sportul. Acesta va fi de mare ajutor în îndepărtarea kilogramelor în plus și te va ajuta să îți sculptezi corpul așa cum îți dorești. Optează pentru exerciții cardio de intensitate moderată, care contribuie în mod semnificativ la arderea grăsimilor. Însă, pentru o acțiune mai bună împotriva țesutului adipos abdominal, încearcă și exerciții specifice, care să ajute la întărirea și tonifierea mușchilor din această zonă. Creează-ți un program de antrenament și încearcă să variezi și să combini exercițiile, pentru a te ajuta să rămâi motivat și să poți obține rezultate.

Un stil de viață cât mai echilibrat

Gestionarea stresului și asigurarea unui somn adecvat sunt două aspecte importante în menținerea unui stil de viață echilibrat, care vor juca un rol major în obținerea corpului mult visat. Nivelurile ridicate de stres sunt asociate cu o producție accelerată de cortizol, un hormon care poate duce la creșterea în greutate dacă nivelul său este prea mare. De aceea, ar trebui să abordezi câteva tehnici care să te ajute să te relaxezi, dar și să te asiguri că ai un program de somn adecvat și că dormi minimum 7 ore pe noapte.

Intervenții estetice – Abdominoplastia

Uneori, depozitele de grăsime de pe abdomen pot fi persistente în fața dietei și a exercițiilor sau poate excesul de piele rămas în urma pierderii în greutate provoacă în continuare probleme de ordin estetic. În aceste situații, poți cere sfatul unui chirurg estetician, iar acesta îți poate oferi mai multe detalii despre abdominoplastie, o procedură de sculptare a abdomenului. 

Cele mai citite articole

Intervenția chirurgicală are ca scop îndepărtarea excesului de piele și grăsime din zona abdomenului, redându-i acestuia un aspect mai tonifiat și mai ferm. Ea este recomandată persoanelor care au suferit o scădere masivă în greutate și au de-a face cu un exces de piele, celor care s-au îngrășat excesiv și pielea lor nu poate face față creșterii bruște a țesutului adipos, dar și femeilor care nu mai pot obține un abdomen plat și tonifiat după naștere.

Pentru a scăpa de excesul de grăsime din zona abdominală, este esențial să adoptăm un stil de viață sănătos. Uneori, acesta nu este suficient pentru a oferi rezultatele dorite, însă un specialist în domeniul chirurgiei estetice te poate ajuta să obții corpul mult visat. 

Dr. med. Priv. Mihai Chertif M.D.

Chirurgie plastica si estetica

Administrator Clinica Cosmedica Baia Mare

www.cosmedica.ro

https://www.instagram.com/clinica.cosmedica/

Cele mai citite articole

Scris de admin

Descoperă puterea aroniei: Beneficii pentru imunitate și bunăstare

Cum să implementezi cu succes metodologia Agile în organizația ta