in

Ce sunt fatetele dentare?

Fatetele pot fi cea mai buna solutie pentru a ascunde imperfectiuni usoare ale dintilor sau probleme de colorare. Exista multe persoane cu dinti care au pauze, despartiri, decolorari sau zone patate. In unele cazuri, dintii deteriorati sau cu mai multe imperfectiuni sunt responsabili pentru pierderea increderii si a stimei de sine. 

Un remediu eficient si ieftin pentru aceasta problema este reprezentat de fatetele dentare. De ce sunt o solutie estetica buna pentru dantura? Pentru ca vor acoperi toate aceste probleme ale dintilor.

Pentru cei care se intreaba cat costa o fateta dentara, este important de mentionat de la bun inceput faptul ca pretul unei fatete variaza in functie de situatia specifica a dintilor. Pretul se va determina exclusiv dupa un consult la cabinet.

Ce sunt de fapt fatetele aplicate pe dinti

In primul rand, trebuie mentionat faptul ca aceasta este o interventie strict estetica si in nici un caz solutia la orice problema dentara. Fatetele sunt un strat de acoperire care este plasat pe dinti, adica nu pot fi folosite pentru a inlocui niciun dinte.

Cele mai citite articole

In cazul dintilor strambi, fatetele vor fi plasate peste acesti dinti pur si simplu pentru a ascunde problema, dar nu corecteaza pozitia. Acelasi lucru este valabil si pentru dintii indepartati, fateta va acoperi decalajul, dar nu va pune dintii impreuna asa cum o fac aparatele orale.

Fatetele dentare – modul in care sunt utilizate

Pentru a plasa o fateta pe dinte, primul lucru pe care medicul il face este sa pregateasca fateta. Fiecare tip de fateta necesita un alt tip de tratament, iar medicul aplica tehnicile potrivite pentru a obtine rezultatele dorite. 

In cele mai multe cazuri, este nevoie ca dintii sa fie polizati, astfel incat fatetele sa nu iasa prea mult in exterior si sa fie fixate corect. Apoi, acestea sunt plasate pe dinte cu ajutorul unei paste specifice care se va intari si va adera definitiv la piesa.

Odata fixate, acestea necesita putina intretinere, mai ales daca sunt alese modele de cea mai inalta calitate. Cele mai economice se pot ingalbeni in timp sau se pot sparge, asa ca va trebui ca pacientul sa mearga la dentist din nou.

Cele mai citite articole

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce trebuie sa stii despre lumea financiara in 2022?

Cum sa-ti tunezi masina si in ce fel