in

Care este diferenta dintre un mop clasic si unul plat? In ce situatii sunt mai eficiente cele doua?

In orice casa trebuie sa existe un minim de obiecte destinate curateniei, dintre care nu poate lipsi mopul folosit pentru sters pardoseala. Chiar si cei care nu sunt mari apatori de curatenie, indiferent ca prefera tehnologia moderna pentru a face curatenie sau au angajati care sa se ocupe de acest aspect, se pot confrunta cu nevoia de a folosi, la un moment dat, un mop. 

Cum oferta de astfel de obiecte de curatenie este una foarte vasta, foarte multe persoane se pot confrunta cu dificulatati in a alege un mop care sa fie si eficient. Daca unii dintre acestia tin cont in principal de pretul unor astfel de obiecte, exista si alte aspecte care ar trebui sa se ia in considerare. 

Ce fel de mopuri exista pe piata? 

Obiecte de curatenie pot fi gasite atat in supermarketuri, cat si in magazine de specialitate, care au in portofoliu in special astfel de produse profesionale. Preturile acestora variaza in functie de performantele si calitatea care le caracterizeaza. 

Cele mai citite articole

Cu toate acestea, mopurile pot fi impartite in doua categorii principale, mopuri plate si mopuri cu fire lungi, numai ca acestea pot fi realizate din materiale diferite, care au totodata proprietati diferite. Principalele materiale folosite in cazul mopurilor cu fire lungi sunt bumbacul si microfibra, pe cand in cazul celor plate se mai adauga si acryl. 

Care sunt caracteristicile fiecarui tip de mop? 

Mopurile cu fire lungi, din bumbac, sunt cele mai populare, fiind folosite datorita puterii de absorbtie pe care o au. Totusi, cele realizate din microfibra sunt mult mai eficiente, atat in ceea ce priveste puterea de absorbite a lichiderlor, cat si puterea de curatare, deoarece retin si particule solide si nu lasa, in urma lor, scame. 

In ceea ce priveste mopurile plate, acestea sunt folosite pentru stergerea umeda a podelelor, avand o suprafata mai mare de contact cu suprafetele. Daca cele doua materiale – bumbacul si microfibra – au aceleasi proprietati, mopurile plate mai pot fi realizate si din acryl, care permite chiar si stergerea uscata a podelelor, indeplinind atat functia de mop, cat si de matura. 

Cele mai citite articole

Scris de admin

Care sunt avantajele aduse de usile de interior cu sticla?

8 cele mai renumite preparate italiene cărora nu le poți rezista