in

Cabinet psihiatrie în Bucureşti pentru depresie, tulburari de personalitate si ADHD

Depresia este o boală psihică care se poate manifesta prin multe simptome diferite. Posibilele semne ale depresiei sunt o stare de spirit depresivă permanent, o inhibare a impulsului și a gândirii, pierderea bucuriei și a interesului, precum și o varietate de simptome fizice, de la insomnie și tulburări de apetit până la durere. 

Mulți dintre cei afectați dezvoltă gânduri de sinucidere şi aproximativ 10% dintre toți pacienții cu faze depresive recurente se sinucid. Pentru a nu experimenta astfel de fapte, ai nevoie de un medic psihiatru, care poate fi găsit la un cabinet psihiatrie in Bucuresti. Dacă există faze cu un impuls crescut și o dispoziție excesiv de ridicată și fără distanță, se poate presupune că ai dezvoltat mânie. Fazele alternante maniacale și depresive sunt denumite tulburare bipolară (maniaco-depresivă).

Depresia este de obicei tratabilă. Poţi merge la un cabinet psihiatrie Bucureşti, precum doctor Mihaela Dumitru pentru examinare şi tratament medicamentos cu antidepresive. De asemenea, medicul foloseşte adesea o combinație de medicamente și psihoterapie. În special, în cazul depresiei moderate și severe, tratamentul este efectuat cu medicamente care sunt eficiente în mod specific împotriva depresiei (antidepresive) şi acest lucru este util și eficient.

Tulburări de personalitate

Tulburarea de personalitate borderline este o tulburare mentală complexă și severă, definită de un model de instabilitate emoțională (dispoziții în schimbare rapidă), relații interpersonale conflictuale, tulburări ale imaginii de sine, tulburări de control al impulsurilor și comportamente auto-vătămătoare. Frecvența tulburării borderline este de aproximativ 1-2% în general. Unele studii recente vorbesc chiar de 5,9% în anumite regiuni. Alte tulburări de personalitate sunt, de exemplu, tulburarea de personalitate narcisică, dependentă, anancastică sau histrionică.

ADHD la vârsta adultă (Sindromul Fidgety Philipp)

Așa-numita tulburare de hiperactivitate atențională, după cum sugerează și numele, se referă la o tulburare a atenției în legătură cu hiperactivitatea motorie și controlul redus al impulsurilor. Acest lucru poate fi adesea atât de pronunțat încât o proporție mare dintre cei afectați întâmpină dificultăți semnificative în situații importante de viață, cum ar fi familia, școala și locul de muncă. Rezultatul sunt conflictele frecvente cu superiorii sau în relaţiile interpersonale. 

Numărul pacienților cu ADHD din grupa de vârstă între 6 și 18 ani este estimat la aproximativ 5%. Băieții sunt afectați de aproximativ 4 ori mai des decât fetele, deși nevoia crescută de mișcare este mai puțin pronunțată la fete și, prin urmare, diagnosticul este pus mai rar. În multe cazuri, există o îmbunătățire extinsă a simptomelor la vârsta adultă, dar până la 2% dintre cei afectați îndeplinesc și criteriile pentru ADHD la vârsta adultă.

Medicamentul este de obicei necesar doar în cazurile afectate moderat și sever. Scopul tratamentului este de a îmbunătăți capacitatea de a acorda atenție, concentrare și control și astfel reducerea nivelului de suferință. În unele cazuri, premisele pentru tratamentul terapeutic ulterior la un cabinet psihiatrie în Bucureşti, cum ar fi în terapia comportamentală, sunt create în acest fel. Tratamentul medicamentos pentru ADHD, utilizează în primul rând stimulente care afectează metabolismul dopaminei în creier.

Scris de admin

Cum poate fi decorata o sala de evenimente pentru nunti vintage

Ai nevoie de o centrală termică? Iată cum o poți alege pe cea potrivită nevoilor tale!