in

Vrei să-ți redecorezi casa? Top 3 tendințe care s-ar putea să ți se potrivească

Simți nevoia să te apuci de o redecorare a locuinței? Spațiul în care trăim are o influență colosală asupra stării noastre de spirit, iar atunci când nu ne mai simțim „acasă” în locuința noastră este cazul să ne ascultăm instinctul și să facem o schimbare. Azi o să discutăm despre câteva tendințe îndrăgite anul acesta, din care ai putea să o alegi pe cea care te reprezintă cel mai bine.

Iată 3 tendințe în materie de design interior care să te inspire pentru redecorarea casei tale:

1.      „Mai aproape de natură”

Atunci când locuiești într-un oraș nu îți lipsește nimic mai mult decât conexiunea cu natura. Exact din acest motiv, mulți au ales în ultimul timp să-și decoreze locuința într-un mod cât mai rustic și plin de plante pentru a se putea reconecta cu natura. De la materialele naturale, cum ar fi lemnul, piatra și fibra de cânepă, până la accentele verzi aduse prin elemente vegetale, această tendință care vizează reîntoarcerea la origini  își propune să creeze un mediu calm, revitalizant și echilibrat. Pentru a adopta această tendință în casa ta, poți opta pentru lemn ars de pe Enipau.ro cu ajutorul căruia să creezi ornamente spectaculoase. Completează decorul cu mobilier din lemn masiv, accesorii din ceramică sau pânză de in și integrează diverse plante în decor, în funcție de preferințe și posibilități.

2.      Minimalist

Cele mai citite articole

O altă tendință care câștigă din ce în ce mai mult teren în designul interior este minimalismul. Viața este deja destul de complicată, iar atunci când ajungi acasă îți dorești să ai parte de liniște și ordine într-un spațiu simplu care să fie încărcat vizual. Designul minimalist se axează pe eliminarea excesului și pe păstrarea elementelor esențiale și semnificative în decor. Pentru a adopta acest trend, poți începe prin a face o curățenie în locuința ta și a renunța la obiectele și mobilierul care nu sunt absolut necesare. Alege piese cu linii simple și curate, concentrându-te pe funcționalitatea și versatilitatea acestora. Optează pentru culori neutre precum diverse nuanțe de bej, gri, alb și negru.

3.      Artistic și eclectic

Pentru cei care iubesc originalitatea și expresivitatea individuală, o tendință care a reușit să atragă tot mai mulți fani în ultimul timp este stilul artistic și eclectic în domeniul de design interior. Acesta este un stil aparte, care înseamnă ceva diferit pentru fiecare dintre noi, deoarece este o reprezentare a propriei persoane într-un mod abstract. Această direcție încurajează amestecul de stiluri, culori și texturi, rezultând într-un spațiu plin de personalitate și farmec. Pentru a adopta acest stil, fii deschis să încerci combinații neașteptate și să integrezi obiecte de artă și accesorii unice în decorul tău. Lasă-ți creativitatea să zboare și nu-ți fie frică să experimentezi cu culori îndrăznețe, modele și texturi inedite.

Acestea fiind spuse, nu trebuie să te oprești asupra unui singur stil, deoarece poți face chiar o combinație între acestea. Reține că, în final, cel mai important lucru este să te regăsești în locuința ta și să te simți cu adevărat ca acasă.

Cele mai citite articole

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tu cât de bine te pricepi la grădinărit? 5 lucruri mai puțin cunoscute despre atomizoare și legătura lor iminentă cu flora din curtea ta

Îngrijirea anvelopelor unui camion – sfaturi pentru cei aflați la început în această carieră