in

Top 5 rechizite care nu trebuie să îi lipsească copilului tău

Top 5 rechizite care nu trebuie să îi lipsească copilului tău

Începutul anului școlar poate fi o perioadă aglomerată și stresantă, dar cu pregătirea adecvată, poți face ca acest proces să fie mult mai ușor. De ce este importantă pregătirea?Eviți aglomerația din magazine și economisești timp.Te asiguri că toate articolele necesare sunt acoperite.Descoperă în următoarele paragrafe top 5 rechizite esențiale pentru noul an școlar!

1. Instrumente de scris

O parte esențială a pregătirii pentru începutul anului școlar este achiziționarea rechizitelor, iar instrumentele de scris sunt în fruntea listei. Există diferite tipuri de instrumente de scris disponibile pe piață:

  • creioanele;
  • stilourile;
  • pixurile;
  • markerele;
  • cariocile etc.

Printre acestea, un pix roller Pilot este o alegere excelentă. Acesta este ușor de manevrat și are un flux de cerneală constant, oferind o experiență de scriere plăcută. În plus, cerneala nu se întinde, iar copilul tău va putea să scrie cu precizie și claritate.

Însă, nu doar tipul de instrument de scris este important, ci și calitatea acestuia. Nu toate instrumentele de scris sunt create egal, iar calitatea acestora poate varia semnificativ. Pentru a asigura o experiență de scriere confortabilă și eficientă, este recomandat să alegi instrumente de scris de calitate superioară, cum ar fi un roller cu cerneală lichidă. Acesta oferă o scriere lină și precisă, fiind ideal pentru copii. 

2. Papetărie

Un elev are nevoie de o varietate de articole de papetărie, fiecare cu un scop specific. Caietele sunt folosite pentru a lua notițe în timpul orelor, iar blocurile de desen și hârtia creponată sunt esențiale pentru activitățile creative. De asemenea, nu uita de hârtia milimetrică pentru matematică și hârtia de calc pentru desen tehnic.

Ca și în cazul instrumentelor de scris, calitatea accesoriilor de birou și papetărie este extrem de importantă. Cumpărăturile pe termen scurt pot părea atractive, dar pe termen lung, produsele de calitate inferioară pot fi costisitoare. 

Siguranța este și ea o preocupare majoră. Trebuie să te asiguri că produsele de papetărie pe care le alegi pentru copilul tău nu conțin substanțe toxice. Majoritatea producătorilor de renume sunt obligați prin lege să respecte anumite standarde de siguranță, așa că asigură-te că produsele pe care le cumperi sunt conform cu aceste standarde!

3. Ghiozdan

Un ghiozdan adecvat trebuie să fie suficient de mare pentru a încapea toate rechizitele necesare, dar nu atât de mare încât să fie dificil de transportat. De regulă, greutatea ghiozdanului nu ar trebui să depășească 10-15% din greutatea corporală a copilului. Prin urmare, este esențial să alegi un ghiozdan care să corespundă nevoilor copilului tău și să îi permită să își transporte rechizitele în siguranță. [1]

Confortul este un alt aspect important. Ghiozdanul ar trebui să aibă barete late și căptușite pentru a distribui greutatea uniform și a preveni durerile de spate și de gât. Ar trebui să fie ușor de purtat și de manevrat pentru un copil.
 
Pentru a alege cel mai potrivit ghiozdan pentru copilul tău, poți urma următorii pași:

  1. Evaluează nevoile copilului tău în ceea ce privește dimensiunea și designul ghiozdanului.
  2. Analizează calitatea materialelor și durabilitatea ghiozdanului.
  3. Asigură-te că ghiozdanul are barete late și căptușite.
  4. Verifică dacă ghiozdanul are elemente reflectorizante.
  5. În funcție de preferințele personale, poți alege un ghiozdan eco-friendly.

4. Penar

Cele mai citite articole

Penarul ar trebui să fie suficient de încăpător pentru a găzdui toate instrumentele de scris necesare, dar în același timp, să nu fie prea voluminos sau greoi. Ia în calcul preferințele copilului tău, dar și funcționalitatea acestuia!

Materialele din care este fabricat penarul joacă, de asemenea, un rol important. Caută un penar din material impermeabil. Acesta protejează instrumentele de scris de deteriorare în cazul în care sticla cu apă sau sucul se varsă în ghiozdan.

Organizarea spațiului din penar este esențială. Îți poți învăța copilul cum să își organizeze eficient spațiul din penar. Este important să păstreze un echilibru între a avea suficiente instrumente de scris și de a nu aglomera penarul cu obiecte inutile. În acest sens, putem sublinia importanța unui penar cu compartimente separate pentru a păstra lucrurile în ordine.

5. Diverse alte accesorii

Nu doar caietele, manualele și instrumentele de scris sunt importante, ci și acele mici accesorii care contribuie la un flux de lucru eficient și confortabil. Chiar dacă nu sunt în centrul atenției ca alte rechizite, gumele de șters, ascuțitorile, foarfecele și lipiciul trebuie să fie de calitate. Materialele de calitate oferă durabilitate, ceea ce înseamnă că nu vor trebui să fie înlocuite în mod constant în timpul anului școlar.

Totuși, asigură-te că toate acestea sunt sigure pentru utilizare. Foarfecele ar trebui să aibă vârfuri rotunjite, gumele de șters să nu conțină substanțe toxice, iar lipiciul să fie non-toxic și ușor de utilizat de către copii.

Deși aceste accesorii pot fi achiziționate ulterior, cumpărarea unui set complet de rechizite la începutul anului școlar ar putea fi mai economică pe termen lung. În plus, te poți asigura că micul tău școlar este pregătit pentru orice activitate din timp.

 

Prin urmare, rechizitele sunt mai mult decât simple instrumente de lucru pentru școlari. Ele pot influența confortul și performanța acestora. Pentru a face cele mai bune alegeri, nu uita să ții cont de sfaturile și informațiile prezentate în acest articol. Astfel, vei asigura un start excelent pentru noul an școlar al copilului tău! 


Surse

[1] Lavigne, Valérie. “Weight Limit Recommendation in Backpack Use for School-Aged Children.” JOURNAL of CLINICAL CHIROPRACTIC PEDIATRICS, vol. 14, no. 2, 2014, jccponline.com/Backpacks.pdf.

Cele mai citite articole

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare paste pe care le poți savura dacă mergi în Italia

8 sfaturi utile pentru a petrece o vacanță plăcută și liniștită când ai un bebeluș