in , ,

Sfaturi utile despre cum să vă pregătiți grădina atunci când obțineți un câine

Nu există nicio îndoială: câinii sunt cei mai buni prieteni ai omului. Sunt întotdeauna fericiți să te vadă și adoră să iasă la plimbare. Dacă vă gândiți să vă luați unul, unul dintre primele lucruri pe care va trebui să le faceți este să vă pregătiți grădina. Câinilor le place să petreacă timp în aer liber, așa că va trebui să vă asigurați că zona este potrivită pentru acest scop.

În acest articol, vom discuta câteva sfaturi utile despre cum poți pregăti spațiul exterior pentru noul tău prieten cu blană.

Asigurați-vă că este complet îngrădit

Este important să aveți un gard complet, deoarece vă va împiedica câinele să fugă și să se piardă. De asemenea, îl va proteja și de răniri – de exemplu, dacă ar alerga în fața traficului. Dacă acest lucru s-ar întâmpla, ar putea exista, de asemenea, riscul ca alte persoane să fie rănite (de exemplu, automobiliști, motocicliști sau pietoni).

Câteva exemple de garduri complete sunt gardurile cu zăbrele de lanț, gardurile din panouri de lemn masiv și gardurile din vinil. Gardurile electrice nu sunt o opțiune bună, deoarece pot fi periculoase pentru câini și oameni. Dacă mergeți online în căutarea gardurilor fără fir pentru câini, puteți citi recenzii despre cele mai bune și puteți vedea fotografiile și prețurile acestora. De asemenea, puteți învăța cum să instalați unul, să-l folosiți eficient și să-l întrețineți.

Cumpărați-vă o casă pentru câini

Aceasta îi va oferi câinelui tău un adăpost împotriva intemperiilor și îl va proteja de prădători. Este important să obțineți o căsuță pentru câini care să aibă dimensiunea potrivită pentru câinele dvs. Dacă luați una prea mică, animalul dvs. de companie se va simți inconfortabil și s-ar putea să nu dorească să o folosească. Dacă vă luați o căsuță pentru câini care este prea mare, cățelul dumneavoastră s-ar putea simți copleșit și pierdut în ea. Există multe tipuri diferite de materiale din care puteți alege, inclusiv plastic, metal și lemn. Ar trebui să alegeți un material care este durabil și care este capabil să reziste la intemperii.

Ar trebui să vă asigurați că căsuța pentru câini va fi ușor de curățat. De asemenea, este important ca înăuntru să circule mult aer proaspăt, altfel, câinele dvs. se poate supraîncălzi sau se poate sufoca. Atunci când alegeți un loc pentru căsuța câinelui, alegeți un loc ferit de vânt și de soare. În cele din urmă, puneți-i așternutul înăuntru și asigurați-vă că este confortabil și cald.

Creați un mediu sigur și curat

Asigurați-vă că nu există zone în care câinele dvs. poate săpa sub gard sau poate evada. Dacă aveți o piscină, instalați un gard în jurul acesteia pentru a preveni înecul câinelui dumneavoastră. Alte câteva sugestii includ:

-Îndepărtarea oricăror pericole potențiale (de exemplu, cuie, sticlă, etc.)


-Instalarea de structuri de umbră sau umbrele

Cele mai citite articole


-Adăugarea unui bol de apă sau a unei fântâni


-Montarea unui panou “Atenție la câine”


Un alt lucru la care trebuie să vă gândiți este cât de ușor va fi să curățați după animalul dvs. de companie. Dacă aveți multă iarbă, luați în considerare posibilitatea de a achiziționa o mașină de tuns iarba prietenoasă cu animalele de companie. Acest lucru vă va face viața mult mai ușoară atunci când vine vorba de a vă păstra grădina cu un aspect îngrijit și ordonat. De asemenea, este posibil să doriți să creați o zonă destinată pentru oliță cu iarbă sau gazon artificial. De asemenea, poate doriți să investiți într-un coș de gunoi rezistent la animale de companie pentru a vă asigura că mizeriile câinelui dvs. sunt rezolvate eficient.

Gândiți-vă la plante

Ar trebui să eliminați orice plante sau flori otrăvitoare din grădina dumneavoastră. Câinii sunt curioși din fire și vor pune orice în gură, așa că este important să vă asigurați că grădina dvs. este sigură. Dacă aveți o mulțime de plante, este esențial să aveți o zonă de săpat desemnată pentru câinele dumneavoastră. Acest lucru vă va ajuta să păstrați celelalte plante în siguranță și, de asemenea, îi va oferi cățelului dvs. un loc de joacă. Puteți face acest lucru creând o groapă cu nisip sau folosind mulci.

De asemenea, ați putea încerca să plantați câteva plante prietenoase cu câinii, cum ar fi lavanda, mușețelul sau menta. Acestea pot ajuta la descurajarea dăunătorilor, cum ar fi puricii și căpușele.

Amenajați o zonă pentru divertisment

Pentru a vă face grădina mai prietenoasă cu câinele, ar trebui să creați o zonă destinată pentru ca acesta să se joace. Acesta ar putea fi un spațiu închis cu iarbă sau o mică cutie de nisip. Câinii se plictisesc la fel ca și noi, așa că puneți-le la dispoziție câteva oase de mestecat și jucării pentru a-i distra.

O minge este întotdeauna o opțiune bună, dar există multe alte jucării interactive pe piață care vă vor ține câinele amuzat ore întregi. Supraveghează-ți animalul de companie și pune-i la dispoziție o cușcă simplă sau o căsuță pentru câini (așa cum am discutat mai devreme) în care să se poată retrage atunci când vrea puțină liniște și pace.

Învățați-vă câinele cum să se comporte

Odată sosit noul animal de companie, introduceți-l cu grijă în grădină. Câinii pot fi creaturi foarte curioase și este posibil să dorească să exploreze fiecare colțișor al zonei. Este important să vă dresați câinele cum să se comporte în grădină, astfel încât să nu deterioreze nicio plantă sau floare.

O modalitate de a face acest lucru este folosirea întăririi pozitive și recompensarea câinelui dumneavoastră pentru comportamentul bun. Câteva exemple de recompense includ recompensele, laudele sau chiar un joc de recuperare. De asemenea, ați putea încerca să folosiți o lesă la început. În acest fel, puteți ține câinele aproape (și sub control) în timp ce se obișnuiește cu noul său mediu.

Dacă aplicați aceste sfaturi utile, veți avea parte de cea mai bună experiență posibilă la sosirea câinelui dumneavoastră. Acesta va fi introdus în noul său mediu și se va simți ca acasă în cel mai scurt timp. Nu uitați să vă anunțați vecinii – și ei vor fi dornici să vă viziteze și să se împrietenească.

https://hubdeco.ro/sfaturi-utile-despre-cum-sa-va-pregatiti-gradina-atunci-cand-obtineti-un-caine/

Cele mai citite articole

Scris de admin

Cămăși bărbați, cămăși nuntă pentru bărbați moderni și stilați

Jucarii pentru bebelusi – cei mai buni prieteni pentru bebelusi