in

Deserturi cu lapte cu caimac: 4 idei

Deserturi cu lapte cu caimac: 4 idei

Laptele cu caimac, cu gustul său bogat, este delicios și consumat ca atare, dar, în același timp, este perfect pentru a fi folosit ca ingredient în bucătărie, pentru a pregăti deserturi savuroase ce te vor face să mai vrei încă o porție. Ți-am pregătit câteva idei de astfel de deserturi pe care le poți prepara și tu oricând ai poftă de ceva dulce.

1. Budincă de lapte

Budinca de lapte este un desert delicios și simplu de preparat. Pentru a-l pregăti, vei avea nevoie de:

  • 0.5 l lapte cu caimac;  
  • 45 de grame de zahăr; 
  • 28 de grame de amidon alimentar; 
  • 1 lingură de apă de flori de trandafir.

Procesul de preparare este simplu și rapid. Adăugă amidonul într-o oală cu puțin lapte și amestecă bine cu un tel. Adăugă restul de lapte și pune oală pe foc mediu, amestecând continuu până când începe să fiarbă. Adaugă zahărul, redu focul și continuă să amesteci aproximativ 10 minute, până vei obține o compoziție cremoasă. Când este gata, stinge focul și adăugă apa de trandafiri. Pune amestecul în forme ceramice și lasă-le la frigider cel puțin câteva ore sau peste noapte. 

2. Orez cu lapte

Orezul cu lapte este un desert clasic, care ne aduce aminte instantaneu de copilărie și de mesele în familie. Pentru a pregăti orez cu lapte, ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 200 de grame de orez; 
  • 250 ml de apă; 
  • 750 ml de lapte cu caimac; 
  • 100 de grame de zahăr; 
  • un praf de sare
  • un plic de zahăr vanilat.

Începe prin a fierbe orezul în apă cu un praf de sare. După ce apa a fost absorbită, adăugă laptele și lasă orezul să fiarbă la foc mic, amestecând constant pentru a preveni lipirea orezului de fundul vasului și formarea de cocoloașe. Când orezul a absorbit aproape tot laptele, adăugă zahărul și zahărul vanilat. Amestecă bine și lăsă pe foc încă 5-10 minute. Orezul cu lapte este gata când are o consistență cremoasă și toate ingredientele sunt bine încorporate.

3. Lapte de pasăre

Lapte de pasăre este un alt desert clasic românesc, foarte de ușor de preparat și care necesită doar câteva ingrediente:

  • 1 litru de lapte cu caimac; 
  • 7 ouă;
  • 150 de grame de zahăr; 
  • o păstaie de vanilie; 
  • coaja rasă de la o jumătate de lămâie; 
  • un praf de sare.

Cele mai citite articole

Ai nevoie și de o oală mare, în care vei pune laptele la încălzit. Când începe să fiarbă, adăugă păstaia de vanilie (tăiată pe jumătate), o lingură de zahăr și coaja de lămâie.

Între timp, separă gălbenușurile de albușuri. Bate albușurile spumă cu un praf de seară și, folosind o lingură, formează găluști pe care le vei fierbe apoi în lapte, câte un minut pe fiecare parte. Când sunt gata, scoate-le pe o farfurie și lasă-le deoparte. Lasă laptele să se răcească puțin.

Bate gălbenușurile cu zahărul până obții o compoziție cremoasă. Toarnă apoi încet laptele peste această compoziție, amestecând constant. Pune amestecul obținut să fiarbă la foc mic, timp de aproximativ 10 minute, până începe să se îngroașe. Lasă-l să se răcească, iar apoi îl poți servi, cu găluștile de albuș deasupra.

4. Prăjitură cu lapte cald

Prăjitura cu lapte cald este un desert delicios și ușor de preparat, care a câștigat popularitate în rândul gospodinelor și al iubitorilor de dulciuri. Ingredientele necesare pentru acest desert sunt:

  • 4 ouă mari, la temperatura camerei;
  • 2 căni de zahăr; 
  • 1 linguriță extract de vanilie; 
  • 2-1/4 căni de făină; 
  • 2-1/4 lingurițe de praf de copt;
  • 1-1/4 căni de lapte cu caimac;
  • 250 g unt, tăiat cubulețe.

Începe prin a amesteca ouăle cu zahărul până când compoziția devine spumoasă. Adaugă apoi extractul de vanilie, făina și praful de copt, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor. Într-o cratiță separată, încălzește laptele și untul până când acesta din urmă se topește. Adaugă amestecul de lapte și unt peste cel de ouă, zahăr și făină, și amestecă bine până când obții o compoziție omogenă. Toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă-o la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, la 180° C. 

Indiferent dacă ești un bucătar experimentat sau un începător în arta culinară, deserturile cu lapte cu caimac sunt o opțiune delicioasă și versatilă pentru a satisface pofta de dulce. De la budincă de lapte la orez cu lapte, la lapte de pasăre sau prăjitura cu lapte cald, fiecare dintre aceste deserturi are potențialul de a deveni un favorit în familia ta. Încearcă-le și tu! 

Cele mai citite articole

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă farmecul orașului Milano primavara: cele mai frumoase locuri de plimbare

Urgențele Stomatologice: Când și Cum Să Acționați Rapid?