in

De ce este atat de important ca apa sa fie testata?

De ce este atat de importanta testarea calitatii apei in elaborarea unui plan de management al alimentarii cu apa echilibrata din punct de vedere ecologic? In acelasi mod in care nici doua corpuri umane nu sunt la fel, nici doua surse de apa nu sunt la fel. 

Doua surse de apa aflate vizavi una de cealalta pot avea adesea caracteristici fizice si chimice drastic diferite, chiar daca sunt separate de doar cativa metri. La fel ca testele efectuate la cabinetul unui medic, managerii profesionisti pot folosi parametrii de calitate a apei pentru a ajuta la masurarea starii de sanatate a unui ochi de apa si pentru a determina de ce poate avea nevoie fiecare sursa specifica, de la instalarea sistemului de aerare pana la remedierea nutrientilor. De aceea, se fac teste apa pentru a determina calitatea acesteia. 

Factorii precum oxigenul dizolvat (DO), alcalinitatea, pH-ul, conductivitatea, nivelurile de nutrienti, adancimea si numarul de bacterii, joaca toti un rol in crearea unui plan de management specific, bazat pe datele colectate si nu doar pe intuitia unui administrator de bazin de apa.

Apa face parte dintr-un ecosistem dinamic

Cele mai citite articole

Corpurile de apa fac parte dintr-un ecosistem complex si dinamic, aflat intr-o stare constanta de schimbare. Parametri precum alcalinitatea si conductibilitatea pot mentine valori relativ stabile in timp, pe cand DO si pH-ul fluctueaza de obicei pe parcursul zilei, dar pot ramane constante de la un sezon la altul. 

Factorii precum incarcatura de nutrienti si adancimea se modifica de obicei odata cu evenimentele fizice majore. O furtuna poate introduce cantitati mari de sedimente bogate in nutrienti, care pot determina cresterea ambilor parametri, in timp ce o perioada de seceta poate permite sedimentului sa se aseze, determinand imbunatatirea valorilor parametrilor. Este important ca starea apei sa fie testata in mod regulat pentru a mentine o abordare ecologica echilibrata a oricarui plan de management al sursei de apa.

Prin urmare, folosind teste apa se vor obtine toate informatiile necesare pentru ca apa sa fie pastrata in parametri normali si pentru a evita toate problemele ce ar putea sa apara in timp.

Cele mai citite articole

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jucarii pentru bebelusi – cei mai buni prieteni pentru bebelusi

De unde si cum poti alege rechizite scolare la preturi avantajoase?