in

Cum să te bucuri de gaming la calitate maximă pe televizorul tău: 3 sfaturi pentru alegere

Cum să te bucuri de gaming la calitate maximă pe televizorul tău: 3 sfaturi pentru alegere

Pentru a te bucura de gaming la calitate maximă pe televizorul tău, este important să iei în considerare câteva aspecte esențiale care să îmbunătățească experiența vizuală și interactivă. Iată trei sfaturi importante pentru a alege televizorul potrivit pentru jocurile tale preferate:

Alege un televizor cu un timp de răspuns rapid și un refresh rate înalt

Timpul de răspuns trebuie să fie cât mai scăzut, ideal sub 5 milisecunde, pentru a reduce la minimum efectul de „motion blur” (estomparea mișcării) atunci când imaginea se schimbă rapid, cum este cazul în jocurile video rapide. Refresh rate-ul (rata de reîmprospătare a imaginii) trebuie să fie de cel puțin 60 Hz, dar ideal este de 120 Hz sau mai mare pentru o experiență de joc fluidă și fără întârzieri. Televizoarele cu HDMI 2.1 permit utilizarea funcțiilor de refresh rate variabil (VRR), foarte utile pentru a menține o experiență vizuală constantă, fără „tearing”.

Studiază cu atenție ofertele existente pe piață și alege un televizor în rate cu dobândă zero*, ca să chelutiești inteligent bugetul alocat pentru hobby-ul tău, gamingul. Achiziționează un Smart TV performant prin cardul de cumpărături CardAvantaj, din magazine fizice și online, aflate în rețeaua de parteneri comerciali: eMAG, Altex, Samsung, Media Galaxy, Flanco, evoMAG, PC Garage, AvStore ș.a.

Verifică compatibilitatea cu tehnologiile HDR și gama largă de culori

Tehnologia HDR (High Dynamic Range) este o inovație majoră în domeniul televizoarelor care are rolul de a îmbunătăți semnificativ calitatea imaginii. HDR funcționează prin creșterea contrastului și a profunzimii culorilor, ceea ce se traduce printr-o imagine mult mai clară și mai detaliată. Acest lucru este realizat prin combinarea a două imagini cu expuneri diferite pentru a crea o singură imagine cu un spectru larg de culori și detalii. Gama largă de culori (Wide Color Gamut) și contrastul îmbunătățit contribuie la o experiență de joc mult mai realistă și imersivă.

Pe lângă HDR și gama largă de culori, există și alte tehnologii care pot îmbunătăți calitatea culorilor pe televizor, cum ar fi Quantum Dot sau OLED. Quantum Dot este o tehnologie care utilizează nanoparticule pentru a produce culori mai pure și mai saturate, în timp ce OLED (Organic Light Emitting Diode) utilizează diode organice care emit lumină atunci când sunt stimulate electric, ceea ce permite afișarea unui negru pur și a unui contrast infinit. 

Alege un televizor cu Game Mode și alte funcții dedicate gamingului

Cele mai citite articole

Modul Game (Game Mode) optimizează setările televizorului pentru a minimiza latența și lag-ul de intrare, ceea ce este vital pentru jocurile care necesită reacții rapide. Unele televizoare moderne includ și alte funcții utile, cum ar fi suportul pentru AMD FreeSync sau NVIDIA G-Sync, care ajută la sincronizarea ratei de refresh a televizorului cu cea a consolei de jocuri sau a PC-ului, pentru a elimina problemele de sincronizare a cadrelor.

Această funcție reduce întârzierea de intrare, ceea ce înseamnă că acțiunea de pe ecran răspunde mai rapid la comenzi. În plus, calitatea imaginii este îmbunătățită în timpul mișcărilor rapide, un aspect esențial pentru jocurile cu ritm alert. Game Mode permite, de asemenea, personalizarea setărilor de afișare pentru anumite jocuri și contribuie la economisirea energiei, prin ajustarea luminozității ecranului.

Ține seama de sfaturile prezentate și alege cel mai bun televizor pentru gaming! Ai la dispoziție metode inteligente de plată, pentru achiziționarea device-urilor preferate în mod eșalonat, prin intermediul CardAvantaj, cardul tău de cumpărături în rate fără dobândă*, pe care-l poți utiliza în peste 9500 de magazine fizice și online din toată țara.

*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

Cele mai citite articole

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ateroscleroza carotidiană: ce simptome ar trebui să nu ignori

Top 5 telefoane mobile pentru fotografie în 2024