Creveti la tigaie cu usturoi si lamaie
Introducere la reteta de creveti
Crevetii la tigaie cu usturoi si lamaie reprezinta o reteta simpla, dar extrem de savuroasa, perfecta pentru o cina rapida sau un pranz special. Acest preparat mediteranean este apreciat pentru combinatia sa perfecta de arome si pentru usurinta cu care poate fi preparat. In continuare, vom explora ingredientele necesare, modul de preparare si cateva sfaturi pentru a obtine cei mai deliciosi creveti la tigaie.
Ingredientele necesare
Pentru a pregati creveti la tigaie cu usturoi si lamaie, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 500g de creveti proaspeti sau congelati, decorticati
- 4 catei de usturoi
- 1 lamaie
- 50ml de ulei de masline
- Sare si piper dupa gust
- Patrunjel proaspat pentru garnisire
Aceste ingrediente simple se transforma intr-un fel de mancare plin de savoare, ideal pentru orice ocazie.
Prepararea crevetilor
Pasul 1: Pregatirea ingredientelor
In primul rand, daca folositi creveti congelati, este important sa-i dezghetati complet inainte de a-i gati. Crevetii se clatesc sub un jet de apa rece si se lasa la scurs. Usturoiul se toaca marunt, iar lamaia se taie in doua – o jumatate va fi folosita pentru sucul ei, iar cealalta pentru decor.
Cele mai citite articole
Pasul 2: Gatirea crevetilor
Intr-o tigaie mare, incalziti uleiul de masline la foc mediu. Adaugati usturoiul tocat si prajiti-l pentru aproximativ 1 minut, pana cand devine aromatic, avand grija sa nu-l ardeti. Adaugati crevetii in tigaie si prajiti-i 2-3 minute pe fiecare parte, pana cand devin roz si crocanti. Este esential sa nu supraaglomerati tigaia, deoarece crevetii vor elibera apa si se vor fierbe in loc sa se prajeasca.
Pasul 3: Finalizarea preparatului
Spre finalul gatitului, stropiti crevetii cu sucul de la jumatate de lamaie si condimentati cu sare si piper dupa gust. Amestecati bine pentru a asigura distributia uniforma a aromei de lamaie si usturoi. Gatiti totul pentru inca un minut, apoi scoateti tigaia de pe foc.
Servirea crevetilor
Crevetii la tigaie cu usturoi si lamaie se servesc fierbinti, garnisiti cu patrunjel proaspat tocat si felii de lamaie. Acest fel de mancare se potriveste perfect alaturi de o portie de orez basmati sau de o salata verde simpla. Rezultatul este un preparat delicios si aromat, care va incanta papilele gustative ale oricarui iubitor de fructe de mare.
Sfaturi pentru un preparat perfect
Iata cateva sfaturi care va pot ajuta sa pregatiti cei mai buni creveti la tigaie:
- Asigurati-va ca tigaia este suficient de incinsa inainte de a adauga crevetii. Acest lucru va ajuta la prajirea rapida si va preveni ca crevetii sa elibereze prea multa apa.
- Nu gatiti crevetii pentru prea mult timp. Crevetii sunt gata cand isi schimba culoarea in roz si devin opaci. Gatirea excesiva ii va face cauciucati.
- Utilizati usturoi proaspat pentru un gust mai intens si mai aromat. Usturoiul preambalat sau cel granulat nu va oferi aceeasi aroma.
- Daca doriti o nota picanta, puteti adauga cateva fulgi de ardei iute in uleiul incins inainte de a adauga usturoiul.
Respectand aceste sfaturi, veti putea sa va bucurati de un fel de mancare gustos si sanatos, care va fi apreciat de toata familia sau prietenii dumneavoastra.