in

Ceara auto, solutie la indemana pentru protejarea vopselei de pe caroserie

Atat impactul mecanic, cat si factorii de mediu pot accelera deteriorarea vopselei masinii tale. Ploile acide, pasarile, particulele de praf purtate de vant, pietricelele de pe carosabil, noroiul, zgarieturile pot afecta stralucirea si rezistenta stratului de vopsea. 

Daca ai masina noua sau proaspat vopsita si vrei sa te bucuri cat mai mult de aspectul ei ingrijit, exista solutii la indemana fiecarui sofer, care se pot aplica pentru protectie si durabilitate. Ceara auto este o metoda eficienta si accesibila, prin care vopseaua de pe masina sa fie protejata. In acest articol vei gasi informatii utile despre calitatile acestui produs si sfaturi pentru aplicarea lui, astfel incat sa poti profita pentru cat mai multa vreme de o stralucire de oglinda a exteriorului masinii.

Cum functioneaza ceara auto?

Ceara auto se foloseste pentru a proteja vopseaua masinii de elementele naturale precum ploaia, zapada, razele ultraviolete si aerul poluat. Produsul se aplica pe toata suprafata vopsita, formand o  bariera care izoleaza vopseaua de mediul inconjurator. Acest tratament contribuie substantial la reducerea deteriorarii cauzate de factorii externi. Cu ingrijire adecvata, vei avea pentru o perioada mai lunga o vopsea impecabila, fara imperfectiuni sau zgarieturi. 

Alcatuita dintr-un amestec de ceara sintetica si ceara naturala, ceara auto poate fi lichida sau solida. Se aplica in strat subtire pe vopsea, se intinde si se freaca folosind o carpa curata si uscata si se obtine rapid un finisaj stralucitor.

O masina tratata cu ceara auto se va mentine mai mult timp curata, va avea o vopsea rezistenta si lucioasa, neafectata de intemperii, de excrementele pasarilor sau de picaturi accidentale de benzina si se va zgaria mult mai greu. Pe timp de ploaie, ceara naturala din carnauaba face ca picaturile sa se mentina in broboane strans apropiate, iar apa se scurge mult mai usor de pe masina.

Cum aplici ceara auto pe vopseaua masinii?

Prima regula in aplicarea de ceara auto pe caroserie este ca masina sa fie curata. Nu vrei sa sigilezi murdaria sub ceara sau sa intinzi produsul impreuna cu particule care pot zgaria vopseaua. Poti folosi solutia de curatare universala koch chemie green star, un agent de curatare bland, care nu contine solventi si fosfati si se recomanda atat pentru compartimentul motor, cat si pentru roti, contra-aripi si caroserie. 

In al doilea rand, verifica specificatiile producatorului de ceara auto si asigura-te ca produsul este compatibil cu vopseaua masinii tale. In general, ceara se preteaza pentru toate tipurile de vopsea, cu exceptia celor mate sau cu efect de matase. 

Pentru aplicare, vei avea nevoie de o carpa moale si curata, pe care vei pune o cantitate mica de ceara, pe care o vei intinde de suprafata vopselei, in stat subtire. Excesul se indeparteaza tot cu carpa. Ai grija sa nu atingi componentele din plastic sau sticla. Pentru geamuri este indicat sa folosesti un tratament hidrofob special pentru parbriz, care iti va fi de mare ajutor la condusul pe ploaie.

Daca pleci la drum sau se anunta precipitatii, poti aplica un al doilea strat de ceara pe caroserie, dupa uscarea completa a primului, respectand aceleasi reguli ca la prima aplicare. 

Folosind in mod frecvent ceara auto, vopseau masinii tale va arata ca noua, stralucitoare si neteda si va face fata mult mai bine factorilor din mediu si impactului cu diferiti factori mecanici care provoaca zgarieturi, imperfectiuni, pete si chiar rugina.

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Teama de bacterii și infecții – cum să le depășești prin curățenie corectă și regulată

Alege dintr-o gamă variată de culori și materiale: curele smartwatch pentru toate gusturile