in

5 accesorii potrivite pentru ținutele casual și elegante

Stilul elegant te definește, însă din când în când îți place să simți confortul unor ținute casual pentru ocaziile mai puțin formale de zi cu zi? Asta nu înseamnă nicidecum că va trebui să-ți reorganizezi garderoba, căci aceste două stiluri atât de diferite pot avea și elemente comune pe care să le folosești pentru a-ți completa ținutele într-un mod plăcut din punct de vedere estetic. 

Ești gata să descoperi un univers al stilului, unde accesoriile joacă un rol major în definirea ținutelor casual și elegante? Descoperă în continuare inspirații în ceea ce privește accesoriile care completează cu succes stilul casual sau elegant al unei ținute, în egală măsură! 

Definirea stilurilor: înțelegerea conceptului de ținute casual și elegante

Stilul casual este caracterizat prin confort, simplitate și versatilitate. Acesta a evoluat dintr-o nevoie de a te simți relaxat și confortabil în timpul activităților de zi cu zi. Hainele casual sunt de obicei mai lejere și mai puțin formale, iar accesorii precum șepci, eșarfe și genți mari sunt populare pentru a completa ținutele casual. Un exemplu de ținută casual ar putea fi o pereche de blugi și un tricou simplu, asortate cu adidași și o geantă de umăr. Însă pornind de la acest stil relaxat a luat naștere și stilul casual chic, dar și stilul smart casual, ceea ce implică anumite artificii din punct de vedere al pieselor vestimentare și al accesoriilor alese. 

Pe de altă parte, stilul elegant se axează pe rafinament, sofisticare și formalitate. Acesta este adesea asociat cu evenimente speciale sau ocazii formale. Hainele elegante sunt de obicei bine croite și de calitate superioară, iar accesorii precum bijuteriile fine, clutch-urile și pantofii cu toc înalt sunt preferate pentru a completa ținutele elegante. Un exemplu de ținută elegantă ar putea fi o rochie de seară lungă și un colier strălucitor, asortate cu pantofi cu toc și o poșetă elegantă. 

Deși stilurile casual și elegant sunt diferite, ele pot fi complementare în anumite situații. De exemplu, o ținută casual poate fi îmbunătățită cu adăugarea unui accesoriu elegant, cum ar fi o eșarfă de mătase sau o pereche de cercei eleganți. În același timp, o ținută elegantă poate fi adusă la nivelul casual prin adăugarea unor accesorii mai lejere, precum o pereche de balerini sau o geantă casual. Și vestea bună este că există anumite accesorii care pot completa ideal ambele stiluri vestimentare! 

Accesorii pentru ținute casual și elegante 

Așa cum menționam anterior, există o serie de accesorii care pot aduce un plus de stil oricărei ținute, fie că vorbim despre ținutele casual sau ținutele elegante. Prin urmare, dacă îți place să abordezi ambele stiluri vestimentare, în funcție de ocazie, nu va trebui să investești în atât de multe accesorii pe cât ai fi crezut. Descoperă în continuare ce accesorii se potrivesc atât ținutelor casual, cât și celor elegante! 

1. Bijuteriile delicate din metale prețioase 

Fie că vorbim despre ținutele casual, fie despre cele elegante, există o varietate de accesorii care pot adăuga acestora un plus de personalitate și feminitate. Acestea pot include bijuterii discrete, precum cercei cu șurub, coliere minimaliste sau brățări delicate din metale prețioase.

De pildă, o brățară de argint Edenboutique se va potrivi la fel de bine unei ținute formate din jeans și top casual, precum și unei rochii elegante de seară. De asemenea, o pereche de cercei stud din aur se vor potrivi ideal atât unei ținute de zi, cât și pentru a asorta o ținută elegantă de petrecere. Cu atât cu cât minimalismul este un stil de viață pentru tine! 

2. Eșarfele din materiale fine, cu imprimeuri inedite 

În topul accesoriilor care se potrivesc atât ținutelor casual, cât și celor elegante se numără și eșarfele din materiale fine, cu imprimeuri. Să luăm, de exemplu, o eșarfă delicată din mătase. Aceasta va adăuga un plus de gingășie purtată în păr, în cazul unui coc, atunci când vorbim despre o ținută casual chic de vară, formată dintr-o rochie midi florală și o pereche de espadrile. 

Cele mai citite articole

Aceeași eșarfă din mătase se va potrivi și purtată la gât, într-un ansamblu elegant format dintr-o rochie glam și o pereche de pantofi cu toc stiletto, fără a da impresia că este un element ce aparține stilului casual.  

3. Ochelarii de soare în stil cat eye 

Dacă ar fi să facem un top al accesoriilor care nu vor părăsi niciodată trendurile modei, ochelarii de soare cat eye cu siguranță s-ar număra printre acestea. Modelul chic și versatilitatea acestor modele de ochelari sunt exact motivul pentru care aceste accesorii se vor potrivi minunat atât în ansambluri casual, cât și elegante. Într-o ținută casual formată dintr-o pereche de blugi scurți, un top simplu și o pereche de balerini, ochelarii de soare cat eye vor aduce exact acel element de care ținuta va avea nevoie pentru a se evidenția. 

De cealaltă parte, ochelarii de soare cat eye vor oferi un plus de feminitate unei ținute elegante, formate dintr-o rochie neagră midi și o pereche de sandale cu toc, în stil glam. Cu atât mai mult cu cât vei aborda o coafură elegantă, cu părul prins, pentru a obține acel aer parizian al ținutei pe care o porți!

4. Geantă mini de mână, din piele 

Lista de accesorii potrivite pentru ținutele casual și elegante nu se oprește aici, întrucât și o geantă mini de mână, din piele, poate fi accesoriul perfect pentru ambele stiluri vestimentare. O ținută casual formată dintr-o salopetă din denim și o pereche de sneakers poate fi completată perfect de un astfel de accesoriu versatil, oferind acel elemente de chic din ținuta relaxată pe care ai abordat-o. 

Totodată, o geantă mini de mână, din piele, poate asorta ideal și o salopetă elegantă, mai ales dacă aceasta este completată cu o pereche de pantofi sau sandale cu toc din piele naturală. Pentru un plus de strălucire, poți opta pentru bijuteriile delicate pe care ți le menționam anterior, potrivite și ele ambelor stiluri vestimentare. 

5. Pantofi cu toc kitten, cu aplicații chic 

Poate vei spune că pantofii cu toc nu vor avea ce să caute într-un ansamblu casual, însă pantofii cu toc kitten, respectiv un toc foarte mic și comod, se vor potrivi de minune pieselor vestimentare casual, în vedere obținerii unui outfit casual chic plin de personalitate. Astfel, poți alege să completezi o ținută casual formată dintr-o fustă midi și un tricou cu o astfel de pereche de pantofi, înfrumusețați cu aplicații chic. 

La fel de bine vor reuși aceste accesorii să completeze și o ținută elegantă de seară, cu atât mai mult cu cât nu ești adepta mersului pe tocuri înalte și dorești să oferi un plus de confort ținutei tale elegante, fără a face rabat de stil. 

În concluzie, accesoriile potrivite pot transforma orice ținută, fie ea casual sau elegantă, într-una plină de stil și personalitate. De la bijuterii delicate și până la pantofi cu toc mic, acest articol ți-a oferit o doză de inspirație în ceea ce privește accesoriile care se potrivesc perfect cu stilul tău personal, indiferent că acesta este casual, elegant sau amândouă în același timp. Investește și tu în astfel de accesorii versatile și poartă-le cu încredere atât în ținutele de zi cu zi, cât și în outfituri elegante! 

Cele mai citite articole

Scris de admin

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperă avantajele laptelui praf Topfer în dezvoltarea bebelușului tău

Valorificarea nutrițională a fructelor de aronia în alimentația zilnică